Έκτακτο δελτίο: Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Έκτακτο δελτίο: Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία πλήττει την Κέρκυρα αυτή την ώρα – Αναλυτικές προβλέψεις με βίντεο και χάρτες της ΕΜΥ – Πότε επηρεάζονται Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Η κακοκαιρία ξεκίνησε να «χτυπά» τη δυτική Ελλάδα, όπου σύμφωνα με το meteo.gr, εκδηλώνονται κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, ενώ και το νησί της Κέρκυρας δοκιμάζεται αυτή την ώρα από την κακοκαιρία.

Μέσα στην ημέρα, τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν σημαντικά και να επεκταθούν στη Δυτική Μακεδονία, ενώ μέχρι αργά το βράδυ θα επηρεαστούν αρκετές περιοχές της Κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας. Κατά τόπους θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.
Από το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, νέο μέτωπο ισχυρών βροχών και καταιγίδων (συνοδεία τοπικών χαλαζοπτώσεων) θα «σαρώσει» τη χώρα από τα βορειοδυτικά, αργά κινούμενο κατά τη ιάρκεια της Παρασκευής προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Το μέτωπο αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.
Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης (κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή), καθώς επίσης ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας (τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής).

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί της Πέμπτης (03/10/2019) και από τα δυτικά, με βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανόν στα βορειοδυτικά από χαλαζοπτώσεις.

Σήμερα Πέμπτη (03/10/201

Σχόλια