21:53 Κυριακή 7 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Έκτακτο: Εμφανίστηκε στην ΓΑΔΑ η Αικατερίνη Κελέση

Έκτακτο: Εμφανίστηκε στην ΓΑΔΑ η Αικατερίνη Κελέση

Εμφανίστηκε η προστατευόμενη μάρτυρας “Αικατερίνη Κελέση” στην ΓΑΔΑ. Ορίστηκε η εξέταση της από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την Δευτέρα το βράδυ στις 20:30.

 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξαφάνιση τους

Η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωση της διευκρινίζει πως «στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων”.

Αναζητούνται από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με βάση εντάλματα βίαιης προσαγωγής της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, οι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Εφετών και τις εντολές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τα μέτρα προστασίας των παραπάνω προσώπων, των οποίων επιλαμβάνεται η Αστυνομία, αφορούν μόνο στη χρήση των παραπάνω κωδικών ονομασιών, αντί των πραγματικών στοιχείων ταυτότητάς τους καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ανωνυμία τους.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., διευκρινίζει, πως «στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων. Η Αστυνομία παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές των οποίων τις εντολές εφαρμόζει».

 

κελέση 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας