3:11 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ελεύθεροι οι πέντε απαχθέντες στο Μάλι

Ελεύθεροι οι πέντε απαχθέντες στο Μάλι

Ένοπλοι απελευθέρωσαν τέσσερις εργαζόμενους για τις εκλογές και έναν αναπληρωτή δήμαρχο μία ημέρα μετά την απαγωγή τους στην απομακρυσμένη πόλη Τεσαλίτ στο βόρειο Μάλι, δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

Η απαγωγή αυτή, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, υπογραμμίζει την ανασφάλεια που επικρέμαται πάνω από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας η οποία αποσκοπεί να αποτελέσει μια νέα αρχή έπειτα από ένα πραξικόπημα και μια ισλαμική εξέγερση, αν και ορισμένοι φοβούνται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αστάθεια λόγω της ανεπαρκούς προετοιμασίας.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]”Οι πέντε όμηροι παρελήφθησαν σήμερα το πρωί από γάλλους στρατιώτες έξω από την πόλη. Δεν γνωρίζουμε τι οδήγησε στην απελευθέρωσή τους, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο σεΐχης Φάντα Μέιντι Μπουάρε, νομάρχης της Τεσαλίτ.[/quote_text]

Αξιωματούχος του κυβερνείου του Κιντάλ, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι όλοι όσοι είχαν απαχθεί χθες έχουν απελευθερωθεί, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό τους, και ότι ένας άνδρας που φέρεται να είχε χρηματοδοτήσει την απαγωγή τους έχει συλληφθεί.

“Όλοι όσοι είχαν συλληφθεί χθες στην Τεσαλίτ έχουν αφεθεί ελεύθεροι, είναι καλά στην υγεία τους”, είπε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με τον οποίο “ένας υπεύθυνος του Εθνικού Κινήματος για την Απελευθέρωση του Αζαουάντ (MNLA – των ανταρτών τουαρέγκ) είχε χρηματοδοτήσει την απαγωγή. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χέρια των διεθνών δυνάμεων στην Τεσαλίτ. Έχει συλληφθεί”.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας