13:21 Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε Facebook και Instagram για την αποκάλυψη παράνομου πλουτισμού

Έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε Facebook και Instagram για την αποκάλυψη παράνομου πλουτισμού

Τη συγκρότηση ειδικού ελεγκτικού τμήματος με σκοπό τον εντοπισμό φοροδιαφυγής που διενεργείται μέσα από τα social media προωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Στο μικροσκόπιο της φορολογικής Αρχής έχουν μπει επιχειρήσεις «φαντάσματα» που δραστηριοποιούνται μέσα από πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram.

Η διαπίστωση ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα κρούσματα, ώθησε τη φορολογική Αρχή να στήσει ειδικό ελεγκτικό τμήμα για την αποκάλυψή τους. Σύμφωνα με τους φοροτεχνικούς πρόκειται για εταιρείες φαντάσματα που δεν πληρώνουν φόρους με αποτέλεσμα να έχουν δελεαστικές τιμές.

Πολλές φορές τέτοιες περιπτώσεις αποκαλύπτονται από καταγγελίες και μετά αρχίζει η ψηφιακή παρακολούθηση και ξετυλίγεται το κουβάρι. Τα ψηφιακά εργαλεία γίνονται σύμμαχος της ΑΑΔΕ και με άλλους τρόπους. Η φορολογική αρχή αξιοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για την αποκάλυψη κρουσμάτων πολυτελούς διαβίωσης που δεν δικαιολογούνται από το εισόδημα των φορολογούμενων.

Τα κρούσματα φοροδιαφυγής μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να «φυτρώνουν σαν μανιτάρια» ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία.

πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρυθμίσεις χρεών: Σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο – Τι θα προβλέπει

Η Κίνα προειδοποιεί για «σύγκρουση και αναμέτρηση» με την οικονομία των ΗΠΑ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας