23:33 Τρίτη 16 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ελλάς - Γαλλία συμμαχία. Τί θα ανακοινώσουν Μητσοτάκης Μακρόν από το Μέγαρο των Ηλυσίων

Ελλάς - Γαλλία συμμαχία. Τί θα ανακοινώσουν Μητσοτάκης Μακρόν από το Μέγαρο των Ηλυσίων

Στις δέκα το πρωί, από το Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν ανακοινώνουν επίσημα τον επόμενο κύκλο της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χθεσινό δείπνο Μητσοτάκη-μακρόν στο Ελιζέ αποτυπώθηκαν οι τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας η οποία περιλαμβάνει την αγορά τριών γαλλικών φρεγατών Μπελαρά, με δικαίωμα προαίρεσης για την απόκτηση ακόμη μίας και επιπλέον τριών γαλλικών κορβετών Gowind.

Νωρίς σήμερα το πρωί, μάλιστα και λίγο πριν τις κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας στο Παρίσι φθάνουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις διμερείς επαφές. Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις φρεγάτες Μπελαρά αναμένεται ότι θα ναυπηγηθούν στα γαλλικά ναυπηγεία στο Λοριάν, ενώ οι τρεις κορβέτες αναμένεται ότι θα ναυπηγηθούν σε ελληνικά ναυπηγεία.

Πέραν των φρεγατών και των κορβετών, που ισχυροποιούν τη θέση της Ελλάδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, η αμυντική συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι θα προβλέπει την υποστήριξη σε περίπτωση απειλής ή σε περίπτωση επιθετικών ενεργειών από τρίτες χώρες, καθώς και την εντονότερη στρατιωτική παρουσία της Γαλλίας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και την Κύπρο.

Διαβάστε ακόμα:

Μητσοτάκης με Μακρόν εγκαινιάζουν την έκθεση για την ελληνική επανάσταση στο Λούβρο

«Βόμβα» Ερντογάν κατά ΗΠΑ: «Θα αγοράσω κι άλλους S-400 – Δεν δέχομαι υποδείξεις από κανέναν»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας