17:36 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Έλλη Στάη: «Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν η απόλυτη βλακεία»

Έλλη Στάη: «Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν η απόλυτη βλακεία»

Στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα μίλησε η δημοσιογράφος Έλλη Στάη σχετικά με τα συναισθήματα της αμέσως μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, ενώ παράλληλα σχολίασε τις πολιτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ελήφθη μια τέτοια απόφαση.

«Αυτό το οποίο δημιούργησε όλη την ένταση του παρατεινόμενου σοκ και των αντιδράσεων δεν ήταν η απόφαση και η πρόθεση να γίνει εξυγίανση, αναδιάρθρωση με περικοπές. Αυτό που μπορεί να σε τρελάνει είναι ο τρόπος που επιλέχτηκε να γίνει κάτι τέτοιο», λέει στο “Πρώτο Θέμα” η Έλλη Στάη.

«Πρώτον, αποφασίστηκε να κλείσει ένας δημόσιος οργανισμός, πετώντας στον κουβά όλους τους εργαζομένους, καλούς, κακούς, νέους, μεγαλύτερους, όλους, συλλήβδην. Δεύτερον, ήταν ο τρόπος του ξαφνικού ‘μαύρου’. Δεν το περίμενα ούτε την ώρα που ήμασταν στον αέρα. Όταν άκουσα ότι θα διακοπεί το πρόγραμμα, φαντάστηκα το live πρόγραμμα. Δεν περίμενα ότι θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί σήμερα στην Ελλάδα, την Ευρώπη ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, ότι θα κατεβάσει… μπαμ ένα ‘μαύρο’», λέει η ίδια.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]«Δεν μπορείς να απολύεις 2.500 ανθρώπους και να τους βρίζεις», λέει αναφερόμενη στην ανακοίνωση που έκανε για το θέμα, ο Σίμος Κεδίκογλου.[/quote_text]

«Δεν μπορείς», συνεχίζει «να μιλάς για διαφθορά, χωρίς να έχεις τουλάχιστον το συναίσθημα της αλληλεγγύης προς τον απολυμένο. Ε, δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Εδώ χαθήκανε όλα τα στοιχεία του ανθρώπινου λογικού και του ανθρώπινου θυμικού».

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]«Μπορείς να πεις ότι ήτανε η απόλυτη βλακεία, η απόλυτη κουταμάρα», λέει στη συνέντευξή της.[/quote_text]

Για τις συχνές απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ, λέει : «Πάντα έλεγα ότι η κατάχρηση της απεργίας οδηγεί σε μία εικόνα που παραπέμπει σε αντιστοιχίες ανάλογες του κατεβάσματος του διακόπτη πριν από δέκα μέρες. Η κατάχρηση ενός δικαιώματος το αποδυναμώνει».

Τέλος, παρομοιάζει το κλείσιμο της ΕΡΤ με τον… Τιτανικό όταν βυθιζόταν. Αφού όπως λέει, έκλεισε κατάφωτη με τα μουσικά σύνολα να παίζουν…

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας