1:25 Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Εμβόλιο κορωνοϊού: Τι είναι η κίτρινη κάρτα του ΕΟΦ που θα πάρουν όσοι εμβολιαστούν

Εμβόλιο κορωνοϊού: Τι είναι η κίτρινη κάρτα του ΕΟΦ που θα πάρουν όσοι εμβολιαστούν

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Δημήτρης Φιλίππου μίλησε για το τι θα γίνει από την στιγμή που το εμβόλιο φτάσει στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο καθηγητής, τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού βρίσκονται προ των πυλών, με τον ΕΟΦ να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να προβεί στις διαδικασίες και να διασφαλίσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Ο εμβολιασμός του πληθυσμού της Ελλάδας, σύμφωνα με τον κ. Φιλίππου θα πραγματοποιηθεί βάση του σχεδίου από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ ο ΕΟΦ θα παρακολουθεί από στενά όλη τη διαδικασία με την λεγόμενη  κίτρινη κάρτα, γνωστή και ως φαρμακοεπαγρύπνηση, στην οποία καταγράφεται  και παρακολουθείται η πορεία κάθε φαρμάκου που κυκλοφορεί στη χώρα μας σε μεγάλο εύρος χρόνου, για να πιστοποιείται η ασφάλειά του, και να μπορεί να γίνει  η καταγραφή κάποιων σπάνιων ανεπιθύμητων ενεργειών.

«Σε όλη την πορεία της πανδημίας, ΕΟΦ και Υπουργείο Υγείας φροντίσαμε να έχουμε άμεσα και ταχύτατα τα σκευάσματα για τη θεραπεία της νόσου» επεσήμανε ο κ. Φιλίππου σημειώνοντας πως όταν εκφράστηκε η ανάγκη για λήψη χλωροκίνης και δεμδεμσιβίρης, η χώρα μας απέκτησε τα φάρμακα, με νόμιμες διαδικασίες.

Ακόμη, επεσήμανε πως η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες στην ΕΕ στα μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία όμως δεν έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας αλλά άδεια έκτακτης χορήγησης και κινούνται ταχύτατα οι διεργασίες για την κυκλοφορία των εν λόγω αντισωμάτων στη χώρα, όταν διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.

Διαβάστε επίσης 

ΕΟΦ: Μην αφήνετε να σας ψεκάζουν στις εισόδους – Δεν συνιστά αποδεκτή μέθοδο απολύμανσης κατά του κορωνοϊού

Ρωσία: 12.000 Μοσχοβίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί -Στόχος να λάβουν το εμβόλιο 7 εκατ. πολίτες

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας