6:57 Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Έως τις 31 Μαρτίου η εφαρμογή της εντολής για την πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλι

Έως τις 31 Μαρτίου η εφαρμογή της εντολής για την πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλι

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένει από το Υπουργικό Συμβούλιο, την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας και τη Gazprom να υποβάλουν έκθεση έως τις 31 Μαρτίου σχετικά με την εφαρμογή της εντολής για την πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλι για τις “μη φιλικές χώρες”, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

“Η ρωσική κυβέρνηση μαζί με την Κεντρική Τράπεζα και την εταιρεία Gazprom θα εφαρμόσουν μια σειρά μέτρων για την αλλαγή του νομίσματος πληρωμής για τις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά των Ρώσων πολιτών και των ρωσικών νομικών προσώπων στο ρωσικό ρούβλι. Η έκθεση πρέπει να υποβληθεί έως τις 31 Μαρτίου 2022”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και την αυστηροποίηση των δυτικών κυρώσεων, οι εκκλήσεις για μείωση της εξάρτησης από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους έγιναν πιο ισχυρές στην Ευρώπη.

O αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ, έχει δηλώσει ότι ακόμη και η απλή συζήτηση για την απόρριψη της ρωσικής ενέργειας από την Ευρώπη είναι αρνητική για την αγορά. Χωρίς τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου, είπε, ο κόσμος θα κατέρρεε και οι τιμές θα ήταν απρόβλεπτες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Μαρτίου, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι πληρωμές φυσικού αερίου προς “μη φιλικές χώρες” θα πρέπει να μετατραπούν σε ρούβλια και έδωσε εντολή στην Κεντρική Τράπεζα και την κυβέρνηση να καθορίσουν τη διαδικασία για τις συναλλαγές αυτές. Ο Πούτιν είχε τονίσει επίσης ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει φυσικό αέριο σύμφωνα με τις υφιστάμενες συμβάσεις, διότι εκτιμά τη φήμη της.

Διαβάστε επίσης

Πούτιν: Μόνο με ρούβλια οι πληρωμές για τις παραδόσεις αερίου στην ΕΕ

Η Γερμανία δεν πληρώνει το φυσικό αέριο με ρούβλια

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας