Επαναπατρίστηκαν οι σοροί των αδικοχαμένων Γερμανών μαθητών που σκοτώθηκαν στην πτώση του Airbus της Germanwings

Επαναπατρίστηκαν οι σοροί των αδικοχαμένων Γερμανών μαθητών που σκοτώθηκαν στην πτώση του Airbus της Germanwings

Στην πόλη τους μεταφέρθηκαν οι σοροί των 16 Γερμανών μαθητών που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα της εταιρείας Germanwings τον Μάρτιο στις γαλλικές Άλπεις.

Τα λείψανα των άτυχων παιδιών μεταφέρθηκαν σήμερα το απόγευμα στην πόλη Χάλτερν αμ Ζε όπου τα παιδιά πήγαιναν σχολείο. Η αυτοκινητοπομπή, αποτελούμενη από 16 οχήματα που μετέφεραν τις σορούς των μαθητών και των δύο καθηγητών τους, έφθασε στη μικρή πόλη της Ρηνανίας – Βόρειας Βεστφαλίας γύρω στις 16:40 τοπική ώρα.

Τα οχήματα, έχοντας μειώσει ταχύτητα, πέρασαν μπροστά από το σχολικό συγκρότημα όπου τα παιδιά φοιτούσαν, όπου πολλοί άνθρωποι, είχαν συγκεντρωθεί για να αποτίνουν φόρο τιμής στους νεκρούς.

Οι σοροί των παιδιών και των καθηγητών τους μεταφέρθηκαν από το Ντίσελντορφ όπου χθες το βράδυ έφθασαν 44 σοροί με ένα αεροσκάφος της εταιρείας Lufthansa, της θυγατρικής της Germanwings, προκειμένου να παραδοθούν στους συγγενείς τους.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι οικογένειες των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας είχαν στείλει μία επιστολή στη Lufthansa προκειμένου να εκφράσουν την οργή τους λόγω της καθυστέρησης του επαναπατρισμού των σορών εξαιτίας λαθών στα πιστοποιητικά θανάτου.

Σχόλια