5:36 Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Επανέρχεται στα 751 ευρώ ο κατώτατος μισθός ενόψει εκλογών

Επανέρχεται στα 751 ευρώ ο κατώτατος μισθός ενόψει εκλογών

 

Κάτι που ο τροχός της ιστορίας έχει κολλήσει αυτά τα χρόνια στη λάσπη, κάτι που η ιστορία επαναλαμβάνεται επειδή ο τροχός δεν λέει να ξεκολλήσει και κάτι ακόμη, λιγότερο φιλοσοφικό, ότι μπαίνουμε σε προεκλογική τροχιά, όλα αυτά μαζί επισπεύδοντα και από τα γεγονότα, κυρίως την ακρίβεια, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι επίκεινται κι άλλες ανακοινώσεις για μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Μία από αυτές τις προεξόφλησε χθες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας της Συνομοσπονδίας για την απασχόληση και την οικονομία. Είπε λοιπόν ότι αναμένεται νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ένα 40άρι πάνω από τα ισχύοντα 713 ευρώ που καταβάλλονται από 1ης Μαϊου. Δηλαδή πλήρης επαναφορά στα προ 12ετίας επίπεδα.

Οι συνθήκες είναι ώριμες, οι δουλειές έχουν ανοίξει κι άλλωστε τέτοιου είδους μισθολογικές αναπροσαρμογές δεν έχουν επιπτώσεις στα δημοσιονομικά μεγέθη «αφού άλλος πληρώνει» όπως αναφέρει συχνά ο Γ. Παναγόπουλος ο οποίος συγχρόνως καλεί την κυβέρνηση να δώσει πίσω το δικαίωμα σε εργοδότες και εργαζόμενους να κανονίζουν τα μισθολογικά τους. «Αν στηθούν κάλπες τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, πιθανόν να μην προλάβουν να το εφαρμόσουν, αν όμως πάμε το 2023, τότε θα το κάνουν» είπε.
 
Σημειώνω ότι την ώρα της ομιλίας, ο ημιόροφος του κεντρικού ξενοδοχείου ήταν γεμάτος και από συνδικαλιστές επειδή ο ιστορικός πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν μασάει τα λόγια του όταν διαπιστώνει απουσίες από τέτοιες εκδηλώσεις. Έτσι έκανε και σήμερα: ” Ευχαριστώ όσους ήλθατε και στεναχωριέμαι γιατί πολλοί συνάδελφοι μου συνδικαλιστές ούτε διαβάζουν, ούτε ενδιαφέρονται να μάθουν πράγματα επιστημονικώς τεκμηριωμένα όπως οι εκθέσεις του Ινστιτούτου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας