20:38 Τετάρτη 22 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Έπεσε στα δίχτυα της Καραμανλή ο Αθανασίου και έγινε «τοξικός» (Βίντεο)

Έπεσε στα δίχτυα της Καραμανλή ο Αθανασίου και έγινε «τοξικός» (Βίντεο)

Εγινε ο δεύτερος δημοσιογράφος που πέφτει στην παγίδα της άλλοτε συναδέλφου του…

Βγαίνει ο Γιάννης Δραγασάκης στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου και λέει ευθαρσώς ότι σκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ την επανεξέταση του φορολογικού συστήματος. Την επομένη προσπάθησε να διαψεύσει ή έστω να υποβαθμίσει τα λεγόμενά του. Αλλά τα λόγια του είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτές οι εκλογές δεν είναι… μουγκές, όπως έλεγε κάποτε και ο Κοσμάς ο Σκούταρης. Αυτές οι εκλογές απασχολούν πλέον και τους Έλληνες του εξωτερικού. Πολλοί εξ αυτών έχουν περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα. Άρα ενδιαφέρονται για τις σκέψεις που κάνει ο Δραγασάκης, εκ των βασικών μυαλών του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία.

«Με λύπη μου διαπιστώνω ότι αυτή την τετραετία, που επίσης ήταν δύσκολη, αλλά είχαμε μεγαλύτερη άνεση διάθεσης πόρων, οι ανισότητες ξανά επιδεινώνονται. Οι ανισότητες στο εισόδημα, ιδίως μετά τον πληθωρισμό, επιδεινώνονται διότι οι αυξήσεις μισθών δεν καλύπτουν, δεν αποκαθιστούν την αγοραστική δύναμη μισθών και εισοδημάτων. Κι αυτό θα λειτουργήσει σωρευτικά. Τα μέτρα φορολογίας που ελήφθησαν, τα περισσότερα, διευρύνουν τις ανισότητες. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να φορολογούμε με 5% τα μερίσματα, μια χώρα υπερχρεωμένη με μεγάλες ανισότητες. Δεν είναι δυνατόν να απαλλάσσουμε από τον φόρο τη μεταβίβαση με γονικές παροχές μεγάλων περιουσιών. Αυτή είναι η προτεραιότητα σε αυτή τη χώρα; Είναι ανάγκη να ξαναδούμε το φορολογικό σύστημα και την κατανομή των φορολογικών βαρών», ήταν τα λεγόμενα του Δραγασάκη, που έκαναν την περαντζάδα τους στα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο.

Υποψηφιότητα

Αλλά εκεί που λες ότι δικαιωματικά του ανήκει η σελίδα, σου έρχεται και ο Νάσος Αθανασίου για να θέσει ακόμα πιο ισχυρή υποψηφιότητα. Το πάλεψε, βέβαια, και ο Δημήτρης Παπαδημούλης με την αρνητική εισήγησή του στο ενδεχόμενο να συμβάλει οικονομικά η Ευρωπαϊκή Ένωση στην κατασκευή του φράχτη στον Έβρο. Αλλά αυτόν τον καταλαβαίνεις. Ακίνητα έχει ο άνθρωπος, ενοικιαστές ψάχνει, χρήματα για την ενοικίαση σε μετανάστες βγάζει, οπότε ο φράχτης τού είναι πρόβλημα. Άσε που δεν έχεις απαιτήσεις από τον Παπαδημούλη. Αλλά από τον Αθανασίου έχεις.

Μεγάλωσαν γενιές και γενιές με τον Νάσο. Πρότυπο τον είχαν ως δημοσιογράφο. Έλεγαν και για το ήθος του. Πώς να τα προσπεράσεις όλα αυτά όταν διαπιστώνεις ότι πέφτει στην παγίδα και στήνεται στο απόσπασμα για μία φράση του που απομονώθηκε;
«Πρέπει να μιλάμε με επιχειρήματα και χαρακτηρισμούς. Κι εγώ ξέρετε πόσο χαμηλά μπορώ να πέσω; Θα σας πω μια κουβέντα, που άκουσα. Όταν ένα παιδί χάνει τη μητέρα του και τον πατέρα του, όπως συνέβη στα Τέμπη, λέγεται ορφανό. Όταν όμως ένας πατέρας και μια μάνα χάνει το παιδί του το 20χρονο, δεν βρίσκεις λέξη να το χαρακτηρίσεις, εκτός ίσως από μία: Μητσοτάκης», είπε μεταξύ άλλων ο Αθανασίου.

Έπειτα από λίγες ώρες βγήκε και κατήγγειλε τη μονταζιέρα. Όχι, βέβαια, του Action 24, αλλά της Νέας Δημοκρατίας, διότι απομονώθηκε μία φράση του, ενώ εξηγούσε έως τότε τι θα μπορούσε να πει εάν ήθελε να ακολουθήσει την τοξικότητα του πολιτικού διαλόγου.
Χρειάστηκε τη βοήθεια του φίλου του από τα χρόνια της κρατικής τηλεόρασης, Γιώργου Παπαδάκη, για να παίξει όλο το βίντεο με την επίμαχη τοποθέτηση του Αθανασίου. Αλλά ακόμα και τότε ο Γιάννης Παπαγιάννης, που βρισκόταν στο πάνελ του Αντέννα, υποστήριξε ότι αν και γνωρίζει χρόνια τον νυν βουλευτή και ξέρει το ήθος του και τη μετριοπάθειά του, ακόμα και από ολόκληρο το βίντεο τού δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ο άλλοτε συνάδελφός του υιοθέτησε πλήρως την κουβέντα που μετέφερε στην τηλεόραση.
«Δεν την υιοθέτησα, αλλά την κατήγγειλα», απάντησε ο Αθανασίου.
«Είσαι ευφυής για να χειριστείς τον λόγο σου, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα», ήταν ο αντίλογος του Παπαγιάννη.

Αδιάβαστος

Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Ο Αθανασίου έγινε ο δεύτερος δημοσιογράφος που πέφτει στην παγίδα της άλλοτε συναδέλφου του, Άννας Καραμανλή. Είχε προηγηθεί ο Γιώργος Βαρεμένος. Αλλά από τον τελευταίο το περιμέναμε να πιαστεί αδιάβαστος. Αλλά ο Αθανασίου δεν συγχωρείται, διότι παραδοσιακά ως ρεπόρτερ αποτελούσε πρότυπο και εν πάση περιπτώσει γνώριζε από τα χρόνια της δημοσιογραφίας για τις μονταζιέρες. Κι ας προσπάθησε να αναφερθεί στο ενδοδημοσιογραφικό πρόβλημα. Κι αυτό όφειλε να το γνωρίζει. Έτσι, όμως, όχι μόνο δεν πας στην κυβέρνηση, αλλά αντίθετα ρίχνεις νερό στον μύλο όσων επιδιώκουν την τοξικότητα στον δημόσιο διάλογο. Αν και παλιός, ο Νάσος πιάστηκε στη φάκα σαν μαθητούδι…

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας