6:21 Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Επέστρεψε στην κυβέρνηση ο Γιώργος Στύλιος που είχε αποπεμφθεί από τον Σαμαρά

Επέστρεψε στην κυβέρνηση ο Γιώργος Στύλιος που είχε αποπεμφθεί από τον Σαμαρά

Εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη του Γιώργου Στύλιου, ο οποίος είχε αποπεμφθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά τον Νοέμβριο του 2014, έπειτα από λεκτική επίθεση που είχε πραγματοποιήσει από το βήμα του Κοινοβουλίου στη Λιάνα Κανέλλη.

Αρκετούς μήνες μετά τα χτυπήματα του, καταδικασμένου πλέον, στελέχους της Χρυσής Αυγής στη βουλευτή του ΚΚΕ, ο Υφυπουργός Παιδείας τότε Γ. Στύλιος είχε ανακινήσει χυδαία το γεγονός απευθυνόμενος στη Λ. Κανέλλη με τις εκφράσεις «θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη» και «θέλετε Κασιδιάρη, κυρία Κανέλλη».

Ο Γ. Στύλιος πήρε μετά από τον σημερινό ανασχηματισμό τη θέση του Υφυπουργού αρμόδιου για τα Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο, στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Όταν αποπέμφθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά το 2014 ήταν υφυπουργός Παιδείας για δύο μόλις μήνες και δεν είχαν ακόμη ανακοινωθεί οι αρμοδιότητές του, που δημοσιεύθηκαν μετά την παραίτησή του.

Η φράση “Θέλετε Κασιδιάρη, κυρία Κανέλλη” ήταν αυτή που προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε τη στάση του υφυπουργού Παιδείας, ζήτησε την παραίτησή του.

Δείτε πώς εξελίχθηκε το φραστικό επεισόδιο του Γιώργου Στύλιου με τη Λιάνα Κανέλλη και πώς αντέδρασε ο προεδρεύων Γιάννης Δριβελέγκας:

Γεώργιος Στύλιος (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε, προσωπικά δεν με εκφράζουν τα μεγάλα λόγια, δεν με εκφράζουν οι υπερβολές. Έχω τελειώσει το Δημοτικό σχολείο σε χωριό, στην Άρτα, σε ορεινό χωριό, με τους συμμαθητές μου.

Δεν δέχομαι, κυρία Κανέλλη, να μου κάνετε μάθημα εσείς, που δεν έχετε μεγαλώσει όπως μεγάλωσα εγώ, δεν είχατε τους ίδιους συμμαθητές.

Λιάνα Κανέλλη: Μονοτάξιο Δημοτικό έβγαλα!

Γεώργιος Στύλιος (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Και δεν ήμουν ευνοημένος…

Λιάνα Κανέλλη: Μονοτάξιο Δημοτικό έκανα.

Γεώργιος Στύλιος (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Σας αρέσει και σας εκφράζει η ένταση, κυρία Κανέλλη, όπου εσείς…

Λιάνα Κανέλλη: Ως μάθημα το είδατε. Θαυμάσια!

Γεώργιος Στύλιος (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κυρία Κανέλλη, η ένταση…

Προεδρεύων (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη, σας παρακαλώ.

Λιάνα Κανέλλη: Από την ώρα που μου λέει ότι κάνω μάθημα για πολιτική θέση, αρνούμαι να ακούσω την απάντησή του.

Προεδρεύων (Ιωάννης Δριβελέγκας): Αυτό είναι δικαίωμά σας. Οφείλετε όμως…

Λιάνα Κανέλλη: Μεγαλύτερη λαϊκίστικη απάντηση…

Προεδρεύων (Ιωάννης Δριβελέγκας): Ο κύριος Υπουργός σας άκουσε.

Λιάνα Κανέλλη: Σας κόβω πολιτικά και ηθικά!  Όταν μου απαντάτε ότι δεν δέχεστε μάθημα και φέρνετε το προσωπικό σας παράδειγμα για να μου απαντήσετε για τα παιδιά που λιποθυμάνε στην Ελλάδα, μεγαλύτερη λαϊκίστικη μεγαλοστομία από αυτή δεν υπάρχει!

Προεδρεύων (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη!

Γεώργιος Στύλιος (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε και κυρία Κανέλλη…

Προεδρεύων (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη…

Λιάνα Κανέλλη: Να απαντήσετε μόνος σας, που θέλετε να μου κάνετε μάθημα μεγαλοστομίας, χρησιμοποιώντας την Άρτα και το χωριό σας για προεκλογικούς λόγους!

Προεδρεύων (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη, ο κύριος Υπουργός σας άκουσε.

Γεώργιος Στύλιος (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε και κυρία Κανέλλη, τις εξετάσεις τις δίνουμε στον ελληνικό λαό.

Η κυρία Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης! Θέλετε Κασιδιάρη, κυρία Κανέλλη, αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να  γίνει Κασιδιάρης! Να το γνωρίζετε αυτό.

Λιάνα Κανέλλη: Παρακαλώ;

Γεώργιος Στύλιος (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, όμως δεν θα γίνω Κασιδιάρης, διότι έχω περάσει τις εξετάσεις αριστεύοντας και διότι δίνω εξετάσεις στον αρτινό λαό και στον ελληνικό λαό κάθε μέρα και δεν με ενδιαφέρει η δική σας η βαθμολογία η προσωπική.

Λιάνα Κανέλλη: Κύριε Πρόεδρε, θα τον επαναφέρετε μετά από αυτό ή όχι;

Γεώργιος Στύλιος (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Με ενδιαφέρει η βαθμολογία του κόμματος και του φορέα τον οποίο εκπροσωπείτε, αλλά η προσωπική, η δική σας δεν με ενδιαφέρει και δεν με απασχολεί καθόλου.

Λένε, κύριε Πρόεδρε, πως όταν λες τα μισά λόγια, δεν λες την αλήθεια και λες ψέματα. Εγώ μίλησα για προγράμματα…

Λιάνα Κανέλλη: Κύριε Πρόεδρε, εάν δεν τον επαναφέρετε, θα πάω κατευθείαν να διαμαρτυρηθώ στον Πρόεδρο της Βουλής!

Προεδρεύων (Ιωάννης Δριβελέγκας): Για ποιο λόγο, κυρία Κανέλλη;

Λιάνα Κανέλλη: Για την έκφραση «Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη;»! Εγώ έκανα τον Κασιδιάρη. Κασιδιάρης ήταν από μόνος του. Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δεν ντρέπεσαι!

Προεδρεύων (Ιωάννης Δριβελέγκας): Σε αυτό έχετε…

Λιάνα Κανέλλη: Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δεν ντρέπεσαι και τα νιάτα σου και οι σπουδές σου και το Κόμμα σου!

Γεώργιος Στύλιος (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Δεν σας ακολουθώ στην ένταση, στην υπερβολή, στα μεγάλα λόγια. Δεν μπορώ να σας ακολουθήσω…

Λιάνα Κανέλλη: Σα δεν ντρέπεσαι!

Και πρέπει να ντρέπεστε κι εσείς που δεν τον ανακαλέσατε στην τάξη!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανασχηματισμός 2021: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

 

Χρήστος Ταραντίλης: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας