12:45 Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Επιχειρηματικός χείμαρρος ο... Χειμάρας, εκθέτει την κυβέρνηση μετά τον Πάτση

Επιχειρηματικός χείμαρρος ο... Χειμάρας,  εκθέτει την κυβέρνηση μετά τον Πάτση

Τι γίνεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας; Άλλος ένας βουλευτής βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και υποχρεώθηκε σε παραίτηση. Εντάξει, ο Θεμιστοκλής Χειμάρας ενήργησε με διαφορετικό τρόπο από τον Ανδρέα Πάτση και παρέδωσε τη βουλευτική έδρα του στη Φθιώτιδα. Σκέφτηκε, δηλαδή, κομματικά και… πονηρά! Με στόχο τη διατήρησή του στο ψηφοδέλτιο των επικείμενων εκλογών. Το δήλωσε, άλλωστε, ευθέως ο Χειμάρας. Παραμένει στην πρώτη γραμμή της μάχης με τη Νέα Δημοκρατία δίπλα στον «πρωθυπουργό μας», Κυριάκο Μητσοτάκη. Άρα, πιστεύει ότι έχει ήδη εξασφαλίσει το στασίδι, από τη στιγμή που γλίτωσε τη διαγραφή.

Τι έκανε ο Θεμιστοκλής -Θέμης, για τους φίλους- και υποχρεώθηκε στη λεγόμενη ισπανική υποχώρηση; Διέθετε μία ΙΚΕ, η οποία κατά την αντιπολίτευση διεύρυνε τη δραστηριότητά της μέσα από τις συνεργασίες της με φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, από τον οποίο πήρε 44 έργα.

«Δεν θα επέτρεπα ποτέ ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής στην επιστολή παραίτησης που έστειλε στον Κώστα Τασούλα. Στο ίδιο έγγραφο υποστήριξε ότι… εγείρει ερωτήματα «το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας». Πάλι καλά, δηλαδή, που δεν ζήτησε και τα ρέστα. Ίσως επειδή είχε απομακρυνθεί από το ταμείο και γνωρίζει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν επιστρέφονται χρήματα.

Ο 48χρονος πολιτικός, γιος του πρώην βουλευτή Θανάση Χειμάρα, υποστήριξε επίσης ότι «η ανάγκη εφεύρεσης φανταστικών σεναρίων και νέων μυθιστορημάτων πέφτουν για άλλη μια φορά στο κενό». Ίσως επειδή ουδέποτε έκρυψε τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του. Στην ιστοσελίδα του «cheimaras.gr», άλλωστε, ανέφερε ευθέως τα πάντα.

«Η διάθεσή μου να δημιουργήσω τη δική μου επαγγελματική πορεία, με οδήγησε το 2005, στην ίδρυση ατομικής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών Συμβούλου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, με εξειδίκευση στην αναδιοργάνωση επιχειρήσεων και τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα.

Ο τόπος μου, η Φθιώτιδα, είναι η ζωή μου. Για το λόγο αυτό το 2006 επέστρεψα μόνιμα στη Λαμία και επέκτεινα την επιχειρηματική μου δραστηριότητα, συστήνοντας κάθετη μονάδα Σχεδιασμού και Παραγωγής Ψηφιακών Εκτυπώσεων (neXtshop). Από το 2013, υπήρξα συνιδρυτής και ασκώ καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου σε εταιρεία παραγωγής Καινοτόμων Εφαρμογών Λογισμικού για έξυπνες συσκευές, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως σε αγορές του εξωτερικού», αναφέρει μεταξύ άλλων. Ίσως ο ενεστώτας του «ασκώ καθήκοντα» να είναι συμπτωματικός. Ίσως, όμως, και όχι. Το κείμενο, πάντως, παραμένει στο site. Όπως και η… ιδιότητα του βουλευτή, παρά την παραίτησή του. Αλλά τι να προλάβει να πράξει ο άνθρωπος; Εδώ δεν τον αντικατέστησαν από την ιστοσελίδα της Βουλής. Ακόμα και την Παρασκευή εμφανιζόταν στους βουλευτές Φθιώτιδας και ας είχε παραιτηθεί από την Τετάρτη.

Άρα, δεν είναι μόνο ο Χειμάρας το πρόβλημα. Το κακό με τον Θέμη ήταν ότι δεν είδε, δεν άκουσε και δεν ρώτησε όταν προέκυψε το θέμα του Πάτση. Λες και βρισκόταν στον κόσμο του. Άγνοια; Αλαζονεία; Όποια και αν είναι η εξήγηση, στην ουσία δεν έχουμε να κάνουμε αλλαγή. Όπως και ο Ανδρέας, έτσι και ο Θεμιστοκλής δεν γνώριζε με συνέπεια μια ακούσια παράλειψη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Είπαμε ότι η δεύτερη περίπτωση στην ίδια Κοινοβουλευτική Ομάδα δείχνει ότι κάτι δεν πήγε καλά στη συγκρότηση των υποψηφίων στις εκλογές του 2019. Όσοι είχαν την ευθύνη του ελέγχου των βιογραφικών, προφανώς τα προσπέρασαν με συνοπτικές διαδικασίες. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, άλλωστε, παύει να είναι σύμπτωση. Εκεί πατάει ο Παύλος ο Πολάκης και προαναγγέλλει νέες αποκαλύψεις, για άλλους βουλευτές. Κοίτα να δεις που στο τέλος θα καταφέρουν να κάνουν ήρωα τον Παυλάρα που ονειρεύεται επιστροφή στην εξουσία. Αν και στην περίπτωσή του μάλλον ισχύει αυτό που ανέφερε ο Χειμάρας στον επίλογο της επιστολής του προς τον Τασούλα.

«Ο καθένας έχει την πορεία του, την ιστορία του και κρίνεται από τους πολίτες για την προσφορά και το έργο του», ήταν η τελευταία φράση του Θέμη. Άρα, όλοι ξέρουμε την πορεία και την ιστορία του Πολάκη. Όφειλαν, όμως, και οι επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας να γνωρίζουν κάθε χείμαρρο επιχειρηματικές δραστηριότητας που περνούσε από τα Γρεβενά, έφτανε στη Φθιώτιδα και δεν ξέρουμε σε ποιες άλλες περιοχές τον έχουν αντιληφθεί…

Θέμης Χειμάρας: Εισαγγελική έρευνα από την Οικονομική Εισαγγελία

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας