23:06 Τετάρτη 22 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Επιχείρηση «φίμωτρο» από τον Άρη Σπουρδαλάκη κατά Σακελλαροπούλου

Επιχείρηση «φίμωτρο» από τον Άρη Σπουρδαλάκη κατά Σακελλαροπούλου

Επιχείρηση «φίμωτρο» από τον Άρη Σπουρδαλάκη κατά Σακελλαροπούλου. Ενώ ο πατέρας του Μιχάλης επέτρεψε την…ελευθερία λόγου στον Κουφοντίνα!

Βρήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ το νέο «θείο βρέφος»; Αν και, εδώ που τα λέμε, ο Άρης Σπουρδαλάκης μόνο σε… βρέφος δεν παραπέμπει, καθώς με τα μαλλιά αφάνα θυμίζει κάτι από Κώστα Λαλιώτη. Μέσα σε λίγες ώρες, ο κατά δήλωσή του «διδάκτορας Θεωρητικής Φυσικής» στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά και κάτοικος της Καλαμάτας έγινε όχι απλώς talk of the town, μα ολάκερης της χώρας, και όχι μόνο. Τα πλάνα με την υποδοχή που επεφύλαξε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και η πρώτη φράση του περί… τυμβοθηρίας έκαναν τον γύρο του πλανήτη. Θύμισε, μάλιστα, σε όλους το ανάλογο λεκτικό επιχείρημα του μέχρι πρόσφατα original «θείου βρέφους» στην Αριστερά. Και, μετά, σπεύδουν κάποιοι να μπουν ασπίδα στον… πιτσιρικά. Λες και πρόκειται για κάποιον άβγαλτο.

Ο ίδιος ο Σπουρδαλάκης… junior, πάντως, δεν έδειξε να μασάει για την κριτική που δέχθηκε. Γι’ αυτό και βγήκε αυθημερόν στην Αναστασία Γιάμαλη και υπεραμύνθηκε της στάσης του.

«Σόου»

«Εμείς δεν είχαμε κανέναν σκοπό να αντιπαρατεθούμε, πόσω μάλλον να επιτεθούμε σε καμία κυρία Σακελλαροπούλου. Βρεθήκαμε εκεί ως Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ από το πρωί ,για να συμπαρασταθούμε στους επιζώντες αυτού του τραγικού ναυαγίου. Εκπλαγήκαμε που βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο σημείο, σε μια λογική που μας θύμισε τα Τέμπη. Σε μια τέτοιου μεγέθους τραγωδία θεωρήσαμε πως θα έπρεπε να υπάρχει σεβασμός από μια πολιτειακή παράγοντα που πριν από μερικές μέρες φωτογραφιζόταν στον φράχτη του Έβρου. Εκτιμάμε ότι ήταν για άλλη μία φορά ένα σόου», είπε και, για να μην παρερμηνευθούν τα λεγόμενά του, έσπευσε την επομένη και τα έγραψε κιόλας. Ίσως επηρεασμένος από τη λατινική φράση περί γραπτών που μένουν… Στην εποχή μας, βέβαια, μένουν και τα βίντεο, αλλά ακόμα καλύτερα να συνοδεύεται η εικόνα και από το αντίστοιχο… μανιφέστο.

Mε τίτλο «Ο διάλογός μου με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ο Άρης, ως στρατηγός στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε τις απόψεις του και συνέχισε τις επιθέσεις εναντίον της Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Φτάνοντας στο λιμάνι της Καλαμάτας νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης 14/5, δεν ήμουν έτοιμος για αυτό που θα ακολουθούσε. Ενώ οι επιζήσαντες, για τη στήριξη των οποίων είχαμε μεταβεί στον χώρο, φάνηκε να έχουν τα απολύτως απαραίτητα, παρότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην έχουν μεταφερθεί σε ένα ξενοδοχείο από τη στιγμή που είχαν εξεταστεί ως υγιείς, το κλίμα ήταν βουβό και βαρύ. Πολύ σύντομα ενημερωθήκαμε από τις Αρχές του Λιμενικού πως δεν θα περιμένουν άλλους ζωντανούς ανθρώπους και πως θα υπήρχαν σε λίγο ψυγεία στο λιμάνι για να παραλάβουν πτώματα.

«Δεσμοφύλακας»

Ξαφνιαστήκαμε από την παρουσία της Προέδρου στον χώρο, δεδομένης της πολιτικής και απρεπούς προς τον θεσμό στάσης που είχε κρατήσει φωτογραφιζόμενη στον φράχτη του Έβρου, υποστηρίζοντας και νομιμοποιώντας, δηλαδή, την πολιτική Νέας Δημοκρατίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε “δεσμοφύλακα” της Ευρώπης και “αποθήκη” ψυχών και πτωμάτων.

Αυτό της είπε κιόλας από μακριά μία παρευρισκόμενη: ‘‘Και με τον φράκτη και τους πρόσφυγες δεν γίνεται, κυρία Πρόεδρε’’.

Αφού αγνόησε το περιστατικό και μπήκε στον χώρο για τρία με τέσσερα λεπτά, κινήθηκε προς το μέρος μας, με επιθετικό ύφος λέγοντάς μας πως ‘‘της αρέσει η δημοκρατία’’ και γι’ αυτό ‘‘ήθελε έναν διάλογο μαζί μας’’. Τα υπόλοιπα έχουν καταγραφεί και σε βίντεο. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ το επιθετικό της βλέμμα και την ταραχή της όταν, αφού ανέφερε τους λαθρεμπόρους ως τους βασικούς υπαιτίους, τη ρωτήσαμε ‘‘εκείνη τι έκανε για αυτό’’ και μας απάντησε ότι ‘‘δεν θα το λύσουμε τώρα’’, για να αποχωρήσει μετά.

Αυτός επομένως είναι ο ‘‘διάλογος’’ για την κα Σακελλαροπούλου: Αν δεν συμφωνεί κάποιος μαζί της, αφήνοντάς τη να μιλήσει για τον φράχτη που ‘‘προστατεύει τα σύνορα της χώρας μου’’ (προσέξτε τον ανοίκειο πρώτο ενικό που χρησιμοποιεί, ωσάν να βρέθηκε εκεί ως πρόσωπο και όχι ως θεσμός), όπως μας ανέφερε, τότε προφανώς είναι απρεπής προβοκάτορας κ.ο.κ.

Για εμένα, προσωπικά, ο σεβασμός προς τους δημοκρατικούς θεσμούς, για τους οποίους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν αλλεπάλληλες γενιές Ελλήνων πολιτών, πάντοτε θα ταυτίζεται με την έκφραση και προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και πανανθρώπινων αξιών, και όχι με λόγο που θάβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί της διχαστικότητας», έγραψε ο… μικρός.

Όχι σαν τον… πατέρα του, τον καθηγητή και πρώην κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μιχάλη Σπουρδαλάκη, ο οποίος το 2014 επικαλέστηκε τον σεβασμό στην ελευθερία σκέψης για να μετριάσει τη δυσφορία στην αμερικανική πρεσβεία, στην οποία δεν μπορούσαν να χωνέψουν το… promo στο βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα. Με τη συμπλήρωση 48 ωρών από την επίσημη τοποθέτηση του Τόμας Πιρς, τότε πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο κοσμήτορας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών έκανε λόγο για παρανόηση και υποστήριξε ότι αγνοούσε το θέμα της εκδήλωσης και δικαιολόγησε τη συγκατάθεσή του στον σεβασμό του στην ελευθερία του λόγου. Τώρα ότι τηλεφωνικά μίλησε από τις φυλακές του Κορυδαλλού και ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη, για τον πατήρ Σπουρδαλάκη ήταν ψιλά γράμματα. Μπορεί η στάση του νυν καθηγητή και πατέρα του Άρη απέναντι στον Κουφοντίνα να επηρέασε αρνητικά τους Αμερικανούς, αλλά επιβραβεύτηκε από το ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2015 συμμετείχε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου ως αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ μερικούς μήνες αργότερα, το 2016, ανέλαβε επικεφαλής στην Επιτροπή για τη διεξαγωγή Εθνικού Διαλόγου για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Το μήλο, δηλαδή, ο Άρης έπεσε κάτω από τη μηλιά, τον Μιχάλη Σπουρδαλάκη και, μάλιστα, μας προέκυψε σε ακόμα πιο εξελιγμένη μορφή. Τα έβαλε ευθέως με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που δύσκολα θα βρούμε στις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της… Θάνου κάποιον που να τη συμπαθούσε.

Ο Άρης το επιβεβαίωσε με πανηγυρικό τρόπο και έθεσε υποψηφιότητα για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Του… κλασικού βεβαίως βεβαίως και όχι της Προοδευτικής Συμμαχίας. Γι’ αυτό, άλλωστε, αποθεώθηκε από τον Νίκο Φίλη, τον Πάνο Σκουρλέτη και οσονούπω και από τον Νίκο Βούτση…

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: “Κανείς δεν πιστεύει τη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ότι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα περάσουν και θα παραμείνουν στο Δημόσιο”

ΠΑΣΟΚ: Εκτός ψηφοδελτίου ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας μετά την οργισμένη αντίδραση της συζύγου Βαλυράκη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας