11:58 Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Επιμένει ο Α. Γεωργίου: Δεν παραιτούμαι, έχω καθαρή τη συνείδησή μου

Επιμένει ο Α. Γεωργίου: Δεν παραιτούμαι, έχω καθαρή τη συνείδησή μου

«Δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ από τη θέση μου για μια παράνομη άσκηση ποινικής δίωξης. Έχω τη συνείδησή μου καθαρή και δεν την βαραίνει τίποτε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου σε επιτροπή της Βουλής την οποία έχει κληθεί να ενημερώσει για τον προϋπολογισμό της Αρχής.

Είχε προηγηθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος κάλεσε τον κ. Γεωργίου να απαντήσει αν έχει σκεφτεί να παραιτηθεί από τη θέση του λόγω της δικαστικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα στατιστικά στοιχεία.

Τον είχε καλέσει επίσης να τον ενημερώσει αν διατηρεί επαγγελματική σχέση με το ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ είπε ότι έχει παραιτηθεί από το ΔΝΤ και δεν υπάρχει ασυμβίβαστο όσον αφορά στην αποκλειστική του απασχόληση στην ΕΛΣΤΑΤ.

Για τη δικαστική διερεύνηση για τα στατιστικά, ο κ. Γεωργίου επέμεινε ότι ενώ στο παρελθόν τα στατιστικά στοιχεία ήταν σε δεινή θέση, κατά τα τρία χρόνια άσκησης των καθηκόντων του τα δημοσιονομικά στοιχεία έχουν επιτυχία χωρίς προηγούμενο αφού δημοσιεύθηκαν έξι φορές χωρίς καμία επιφύλαξη από τη Eurostat.

Είπε ακόμη ότι η δίωξη σε βάρος του είναι παράνομη και με βάση το ενωσιακό δίκαιο και με βάση την ελληνική ποινική δικονομία.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας