Επιστολή Πομπέο στον Μητσοτάκη: Στηρίζουμε την ασφάλεια της Ελλάδας

Επιστολή Πομπέο στον Μητσοτάκη: Στηρίζουμε την ασφάλεια της Ελλάδας

Επιστολή στήριξης στην Ελλάδα απέστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Το ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Δείτε την επιστολή του Μάικ Πομπέο.

Επιστολή στήριξης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Η πρώτη φορά που έρχεται επιστολή μετά απο εκείνη του Κίσινγκερ –  Μιλάει για δέσμευση των ΗΠΑ να στηρίξουν την ασφάλεια στην Ελλάδα και καλούν όποιον έχει διαφορές να τις επιλύει με ειρηνικά μέσα

Επιστολή ξεκάθαρης στήριξης της Ελλάδας απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι ΗΠΑ εκφράζουν την προσήλωσή τους στην διατήρηση της ασφάλειας και ευημερίας της χώρας μας.

Την αποκάλυψη έκανε ο κ. Νίκος Δένδιας στα μέλη της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής κατά την συζήτηση του πρωτοκόλλου αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοινώνοντας την επιστολή είπε ότι οι ΗΠΑ τονίζουν ότι παραμένουν δεσμευμένες να στηρίξουν την ευημερία, την ασφάλεια και την δημοκρατία στην Ελλάδα, μιλούν για υποχρέωση επίλυσης διαφορών με ειρηνικά μέσα και αποφυγή προκλητικών ενεργειών.

Στην ίδια επιστολή σύμφωνα με τον κ. Πέτσα αναφέρει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα ως ως σύμμαχο, ως κλειδι και ως κρίσιμο παίχτη στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η επιστολή αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους απαξίωσαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ» είπε επίσης ο κ. Πέτσας.

 

Στην επιστολή αυτή, όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, οι ΗΠΑ δεν μιλούν μόνο για την υποχρέωση επίλυσης των διαφορών με ειρηνικά μέσα και για την αποφυγή προκλητικών πράξεων ή διακηρύξεων. Κυρίως τονίζουν και μάλιστα δυο φορές στην ίδια επιστολή, ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες να στηρίξουν την ευημερία, την ασφάλεια και την δημοκρατία της Ελλάδας. Επιπλέον, τονίζουν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα ως ηγέτη στην Ευρώπη, ως σύμμαχο – κλειδί και ως κρίσιμο παίκτη στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ είναι στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών και είναι αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που βιάστηκαν να απαξιώσουν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον, πριν από δυο εβδομάδες.

Σχόλια