22:51 Σάββατο 28 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές στην Περιφέρεια Αττικής

Επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές στην Περιφέρεια Αττικής

Επίθεση με μπογιές και βαριοπούλες σημειώθηκε τα ξημερώματα στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής.

Την ευθύνη της επίθεσης που έλαβε χώρα στις 3:40 τα ξημερώματα, ανέλαβε το «Μαύρο Συνδικάτο» με σχετική ανακοίνωση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, λόγος της επίθεσης ήταν οι καταστροφικές πλημμύρες του τελευταίου διαστήματος και η μη απόδοση ευθυνών.

«Όταν πρέπει να απαντήσεις σε μια καταστροφή όπως οι τελευταίες πλημμύρες πάντα αναρωτιέσαι ποιος μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος. Ποιος μηχανισμός από αυτούς που χτίζουν το κράτος φταίει που ένα λεωφορείο βυθίζεται στο νερό σε μια υπόγεια γέφυρα πρόσφατα κατασκευασμένη και οι επιβάτες τρέχουν για να σωθούν; Ποιός φταίει που ένα σχολείο σε κοντέινερ γεμίζει νερά και οι μαθητές κάνουν ακροβατικά για να φύγουν; Ποιος φταίει που χιλιάδες σπίτια, αποκλειστικά φτωχού κόσμου, πλημμύρισαν και τα λιγοστά υπάρχοντά τους – άλλωστε κανείς «άριστος» δε μένει σε υπόγεια που πλημμυρίζουν – καταστράφηκαν;», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση.

Και καταλήγει:  “Το Μαύρο Συνδικάτο συνεχίζει τις συμβολικές όσο και μαχητικές απαντήσεις καταλογίζοντας τις ευθύνες εκεί που αναλογούν. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Δεν είναι ρουτίνα να την πληρώνει ο λαός κάθε φορά που κάνει ζέστη ή βρέχει. Δεν μπορεί οι φτωχοί να καταστρέφονται και να φορτώνονται πέρα από την πανδημία και την οικονομική κρίση, και φυσικές καταστροφές. Που καταλήγουν καταστροφές γιατί το κράτος δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε καν σε αυτό το «καθήκον του». Την ίδια ώρα που πετιούνται εκατομμύρια σε μεγάλους περιπάτους και ανόητες αναπλάσεις”.

Διαβάστε ακόμη 

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ κατά διμοιρίας ΜΑΤ έξω από το τουρκικό προξενείο

Πυροβολισμοί με έναν νεκρό στο Πέραμα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας