12:41 Δευτέρα 16 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Επίθεση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τα τουρκικά ΜΜΕ

Επίθεση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τα τουρκικά ΜΜΕ

Στο στόχαστρο του τουρκικού τύπου βρίσκεται η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά τις δηλώσεις της στη διαδικτυακή εκδήλωση κοπής της πίτας του Συλλόγου Ιμβρίων, με τις οποίες κάλεσε τις τουρκικές Αρχές να μεταβάλουν την στάση τους έναντι της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία και να εφαρμόσουν, χωρίς παρέκκλιση, όλα όσα προβλέπονται στη Συνθήκη της Λωζάννης για τις μειονότητες.

Η κα Σακελλαροπούλου τόνισε ότι η ελληνική πολιτεία θα στηρίζει πάντοτε τις άοκνες προσπάθειές τους για την ενίσχυση του ελληνισμού της Ίμβρου αλλά και την αποκατάσταση των αδικιών που διαχρονικά έχει υποστεί.

Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση των τουρκικών ΜΜΕ με τη “Χουριέτ” να αναφέρει ότι η Ελληνίδα ΠτΔ δημιουργεί ένταση παρόλο που η Ελλαδα “ισχυρίζεται ότι επιθυμεί μια ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία”, αφού η κα Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι η Αθήνα “δεν θα κάνει βήμα πίσω μπροστά στις απαράδεκτες αξιώσεις και τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας”.

“Θα προκαλέσει αντίδραση αυτή η δήλωση της Σακελλαροπούλου”, τονίζουν και άλλα τουρκικά ΜΜΕ.

Η “Χουριέτ” σχολιάζει και τις δηλώσεις Μητσοτάκη για την Ίμβρο. “Ο Μητσοτάκης μίλησε για τη μειονότητα”, τονίζεται.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Χρήστου Ροζάκη, η εφημερίδα “Αϊντινλίκ”, εκτιμά ότι αποτελεί άλλη μία “ύπουλη προσέγγιση” και πάλι με τα 10 μίλια.

“Υποστηρίχθηκε ότι η Ελλάδα υπαναχώρησε από το αίτημά της για επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια. Αλλά οι ειδικοί λένε ότι είναι μια ύπουλη προσπάθεια να πείσουν για 10 μίλια”.

Διαβάστε ακόμα

Σε γεύμα με τους 48 κατοίκους της Γαύδου, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

H ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου επέδωσε τα βραβεία «Αργώ»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας