12:50 Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Έρχονται νέα εντάλματα για δικηγόρους

Έρχονται νέα εντάλματα για δικηγόρους

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο νομικό κόσμο της χώρας η σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου Γιώργου Αντωνόπουλου και της συναδέλφου του, Χρύσας Κιουμουρτζή, που συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ως μέλη του κυκλώματος της «Μαφίας των φυλακών»  που δρούσε από το 2014.

Οι συλλήψεις τους ήταν αποτέλεσμα της έρευνας των στελεχών της αντιτρομοκρατικής και φέρονται να έχουν καταγραφεί από τον «υπερκοριό» της ελληνικής αστυνομίας, ενώ συνδιαλέγονται με τα μέλη της «Μαφίας των φυλακών». Όπως προκύπτει, ο Αντωνόπουλος στέλνει χρήματα στον αρχηγό της σπείρας, τον Αλβανό Λεκοτσάι, τουλάχιστον τρείς φορές τον μήνα. Ο Λεκοτσάι, ήταν σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ηθικός αυτουργός στην απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου, στην πορεία όμως φέρονται να συνεργάζονται με τον δικηγόρο να αναλαμβάνει τους εκβιασμούς για λογαριασμό του Λεκοτσάι! Ο ρόλος της Κιουμουρτζή, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ήταν να πληροφορεί τα μέλη του κυκλώματος πότε γίνονταν προσαγωγές κρατουμένων που ενδιέφεραν τα μέλη της σπείρας, ενώ φέρεται να είχε και ενεργό ρόλο στη διοχέτευση των πληροφοριών που ήθελε να περάσει έξω από το κελί. Πριν από λίγο, άλλωστε, αποφασίστηκε να παραμείνει προφυλακισμένη, καθώς ο ανακριτής πιστεύει πως οργάνωνε αποδράσεις κρατουμένων!

Για τη «Μαφία των φυλακών» έχει ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης για το αδίκημα της εκβίασης, κατηγορία, που σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται με όσα καταγγέλλει ο Αριστείδης Φλώρος για χρηματικά ποσά που του ζητούσαν κρατούμενοι, ώστε να αναιρέσουν καταθέσεις τους που τον κατονόμαζαν ως εντολέα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ. Με την υπόθεση αυτή σχετίζεται και η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, φίλου και συνηγόρου του Άρη Φλώρου.

Από τις καταθέσεις των δύο δικηγόρων δεν αποκλείεται να προκύψουν και νέα στοιχεία που θα δώσουν ώθηση στην έρευνα.

Μάλιστα, δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι ενδέχεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και για άλλους δικηγόρους.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας