16:42 Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND

Την άμεση ανέλκυση του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND ζητάει με ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Η ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος έχει ως εξής:

«Τη δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων της Σαντορίνης έχει προκαλέσει η μη ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND εδώ και 15 χρόνια ρυπαίνοντας το θαλάσσιο περιβάλλον και συνιστώντας απειλή για τη δημόσια υγεία. Στο εν λόγω ναυάγιο, που βρίσκεται σε περιοχή ΝATURA 2000, παραμένουν εγκλωβισμένοι πάνω από 300 τόνοι πετρελαίου που διαρρέουν. Η διάβρωση των υλικών του πλοίου οδηγεί σε έκλυση πολλών ακόμη επικίνδυνων ουσιών, όπως επικίνδυνα βαρέα μέταλλα. Η ρύπανση εχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα και στην υγεία των κατοίκων, οδηγεί σε οικολογική υποβάθμιση της περιοχής.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την ανέλκυση του SEA DIAMOND έχει αναδείξει τον επείγοντα χαρακτήρα του προβλήματος αλλά και τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές που υπάρχουν. Ωστόσο, με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου και την αποκατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Αποκαλύπτεται με αφορμή και αυτό το ζήτημα, ότι η «πράσινη μετάβαση» που προωθείται από την ΕΕ αφορά το μεγάλο κεφάλαιο και τις «πράσινες» επενδύσεις των ομίλων και όχι την επίλυση περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Πώς τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

– στο αίτημα των κατοίκων για άμεση ολική ανέλκυση του ναυαγίου και για τη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί;

– στο γεγονός ότι το περιβαλλοντικό έγκλημα μεγεθύνεται και η πλοιοκτήτρια εταιρεία συνεχίζει ανενόχλητη να ρυπαίνει;».

23/06/2022 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ν. Ηλιόπουλος: «Μία κυβέρνηση με τόσα χρέη είναι μία ευάλωτη κυβέρνηση»

Κυρ. Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Η Αθήνα καλύπτεται απόλυτα από το προσχέδιο των συμπερασμάτων για την Τουρκία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας