0:40 Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Εθνική Πινακοθήκη: Επέστρεψαν οι κλεμμένοι πίνακες Πικάσο, Μοντριάν που βρέθηκαν σε ρεματιά της Κερατέας

Εθνική Πινακοθήκη: Επέστρεψαν οι κλεμμένοι πίνακες Πικάσο, Μοντριάν που βρέθηκαν σε ρεματιά της Κερατέας

Στην Εθνική Πινακοθήκη γύρισαν οι κλεμμένοι πίνακες του Πάμπλο Πικάσο και του Πιέτ Μοντριάν. Οι δύο πίνακες κλάπηκαν το 2012 από το Εθνικό Μουσείο και επτά χρόνια μετά εντοπίστηκαν σε ρεματιά στην Κερατέα.

Στην Εθνική Πινακοθήκη επέστρεψε ο πίνακας «Γυναικείο κεφάλι» του Πάμπλο Πικάσo που κλάπηκε μαζί με το έργο «Ανεμόμυλος» του Μοντριάν, τον Ιανουάριο του 2012.

Οι δύο πίνακες, αφού έγιναν εργασίες συντήρησης, εκτίθενται στην Εθνική Πινακοθήκη, στη νέα πτέρυγα της δυτικοευρωπαϊκής τέχνης στο επίπεδο -2 που άνοιξε τις πόρτες της για το κοινό.

Το «Γυναικείο Κεφάλι» του Πικάσο, σε λάδι και μουσαμά διαστάσεων 56×40, φιλοτεχνήθηκε το 1939 και απεικονίζει τη μορφή της αγαπημένης του Ντόρα Μάαρ. Πρόκειται για έργο – δωρεά του καλλιτέχνη προς τον ελληνικό λαό, το 1949, ως αναγνώριση της γενναίας αντίστασης κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Ο πίνακας του Πιετ Μοντριάν, σε λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 35×44, φιλοτεχνήθηκε το 1905 και απεικονίζει ανεμόμυλο κατά μήκος ποταμού. Το έργο αγοράστηκε από τον Αλέξανδρο Παππά και αποτέλεσε δωρεά προς την Εθνική Πινακοθήκη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεπόλια: Υπήρχε ερωτική σχέση μεταξύ Μίχου και μητέρας 12χρονης;

Αποφυλακίζεται ο κλέφτης του Πικάσο της Εθνικής Πινακοθήκης

 


Εθνική Πινακοθήκη: Πώς είχε γίνει η κλοπή

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πίνακες κλάπηκαν το 2012 από το Εθνικό Μουσείο και επτά χρόνια μετά εντοπίστηκαν σε ρεματιά στην Κερατέα. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα.

Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι η αγάπη του για την τέχνη τον έσπρωξε να κλέψει τους πίνακες από την Εθνική Πινακοθήκη, τα ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου 2012. Αφού παραπλάνησε τον φύλακα, προκαλώντας ψεύτικο συναγερμό, μπήκε στο εσωτερικό της Εθνικής Πινακοθήκης, παραβιάζοντας τζάμι στο ισόγειο του κτιρίου.

Άρπαξε τους πίνακες, κάθισε στα σκαλιά και με ένα μαχαίρι αφαίρεσε τα κάδρα με τις κινήσεις του να καταγράφονται από τις κάμερες ασφαλείας.

Πηγή: newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

           

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας