3:40 Παρασκευή 24 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Έξαλλοι με ΕΟΦ - κυβέρνηση οι φαρμακοποιοί της Αττικής ζητούν αναθεώρηση της άρση απαγόρευσης εξαγωγής εκατοντάδων φαρμάκων

Έξαλλοι με ΕΟΦ - κυβέρνηση οι φαρμακοποιοί της Αττικής ζητούν αναθεώρηση της άρση απαγόρευσης εξαγωγής εκατοντάδων φαρμάκων

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής δηλώνει την έντονη αντίθεσή του για την άρση απαγόρευσης εξαγωγής, περίπου εκατόν εξήντα (160) φαρμάκων (μεταξύ των οποίων και εμβόλια – για πρώτη φορά…), απόφαση που έλαβαν ο ΕΟΦ και το υπουργείο Υγείας «εν μέσω έξαρσης γρίπης και κορονοϊού».
«Τη στιγμή που οι φαρμακοποιοί με πολύ μεγάλη δυσκολία αγωνίζονται να εξασφαλίσουν φάρμακα για τους ασθενείς, η πολιτεία επιτρέπει την εξαγωγή απαραίτητων φαρμάκων στο εξωτερικό», αναφέρει η χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος.

Παράλληλα, εκφράζουν την εύλογη απορία τους «με ποια εισήγηση προχώρησε ο ΕΟΦ στην άρση της απαγόρευσης και τι ακριβώς εξυπηρετεί η ενέργεια αυτή!».

Καμπανάκι κινδύνου για την εξαγωγή εμβολίων…

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΟΦ, επιτρέπεται η εξαγωγή εμβολίων, προκαλώντας ανησυχία για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, για τα οποία, όλες οι μέχρι τώρα Διοικήσεις του ΕΟΦ και του υπουργείου Υγείας απαγόρευαν την εξαγωγή, ώστε να υπάρχει η επάρκειά τους, για τους Έλληνες πολίτες και πρωτίστως για βρέφη και παιδιά.

Να σημειώσουμε ότι η άρση της απαγόρευσης αφορά εκτός από τα εμβόλια και μεγάλη κατηγορία φαρμάκων όπως αντιβιοτικά, αντιδιαβητικά, ινσουλίνες, αντιπηκτικά, αντιεπιληπτικά, εισπνεόμενα για το αναπνευστικό κ.λ.π.

Καλούμε τους αρμοδίους να προχωρήσουν σε αναθεώρηση της απόφασής τους, γιατί τα προβλήματα που θα προκύψουν για τη φαρμακευτική κάλυψη των ασθενών θα είναι τεράστια.

Πρέπει, επιτέλους, η καινούργια ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ασχοληθεί και με το ΙΦΕΤ (θυγατρική εταιρεία του ΕΟΦ), που είναι αρμόδιο για την εισαγωγή φαρμάκων, των οποίων η κυκλοφορία από τις εταιρείες έχει διακοπεί και του οποίου τα τελευταία χρόνια η λειτουργία είναι σχεδόν ανύπαρκτη», καταλήγει η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας