5:59 Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Εξεταστική Επιτροπή: Διεκόπη για αύριο το πρωί η κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμου - Η ΕΥΠ δεν μπορεί να επικαλείται το απόρρητο στην ΑΔΑΕ

Εξεταστική Επιτροπή: Διεκόπη για αύριο το πρωί η κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμου - Η ΕΥΠ δεν μπορεί να επικαλείται το απόρρητο στην ΑΔΑΕ

Αύριο το πρωί αποφασίστηκε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η κατάθεση του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου (ΑΔΑΕ) των Επικοινωνιών κ. Χρήστος Ράμμος στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

“Σαράντα χρόνια θητείας δεν θα τα χαλαλίσω στη συγκάλυψη υποθέσεων” φέρεται να είπε ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος, ο οποίος καταθέτει σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένταση προκλήθηκε όταν ο κ. Ράμμος είπε πως η καταστροφή του αρχείου για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε την ίδια ημέρα που ο τελευταίος έκανε την καταγγελία.

Από τη ΝΔ ωστόσο σημειώνουν πως ο κ. Ράμμος είπε πως ενημερώθηκε στις 5 Μαΐου για την καταστροφή αρχείων στην ΕΥΠ, ενώ η καταγγελία Ανδρουλάκη έγινε στις 29 Ιουλίου. “Άλλο καταστροφή κάποιων αρχείων και άλλο καταστροφή των αρχείων Ανδρουλάκη”, αντιτείνουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ράμμος, αναφερόμενος στο χρονικό της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, φέρεται να απάντησε ότι δόθηκε στην ΑΔΑΕ έγγραφη δήλωση από τον διοικητή της ΕΥΠ κ. Δεμίρη πως η διαδικασία κινήθηκε νόμιμα. Την επίκληση δε, του απορρήτου από την ΕΥΠ στην ΑΔΑΕ την χαρακτήρισε υπεκφυγή και πρόσθεσε πως εξήγησε στην ΕΥΠ ότι δεν μπορεί να επικαλείται το απόρρητο σε μία Αρχή που από το Σύνταγμα έχει την ελεγκτική αρμοδιότητα.

Η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ είχε ξεκίνησε λίγο μετά τις 3.30 το απόγευμα και διεκόπη λίγο πριν τις 6 το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΠΑ: Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη σήμερα και αύριο στη Νέα Υόρκη

Εξεταστική Επιτροπή – Δ. Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης έχει την πολιτική ευθύνη για όλα τα αποτρόπαια που συμβαίνουν

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας