16:38 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Φ. Μπελέρης: Το δικαστήριο απέρριψε εκ νέου το αίτημά του να ορκιστεί δήμαρχος

Φ. Μπελέρης: Το δικαστήριο απέρριψε εκ νέου το αίτημά του να ορκιστεί δήμαρχος

Απορρίφθηκε και πάλι από το αρμόδιο δικαστήριο στην Αλβανία το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρας Φρέντη Μπελέρη για άδεια ορκωμοσίας.

Σύμφωνα με το himara.gr, δικηγόρος του υπογράμμισε ότι σκόπιμα δεν επιτρέπεται στον Μπελέρη να ορκιστεί καθώς η κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη συμπάθεια για τον δήμο Χιμάρας όσο κανένας, ενώ πρόσθεσε ότι θα ασκηθεί έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Θα προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Είναι μια απόφαση με στοιχεία φασιστικού πνεύματος. Η πρωτόδικη απόφαση τονώνει τις ενέργειες της κυβέρνησης για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Χιμάρα. Δεν είναι αλήθεια. Το δικαστήριο την επικύρωσε χωρίς να αλλάξει κανένα μέρος αυτής της απόφασης. Δεν μας έγινε γνωστή η αιτιολόγηση. Είμαστε στο τέλος της διαδικασίας, η ίδια τριάδα έχει πάρει τον δρόμο για να τον τιμωρήσει και να μην πάρει ειδική άδεια. Θέλουν πάση θυσία τον δήμο Χειμάρρας», είπε ο δικηγόρος.

Για την υπόθεση Μπελέρη έχουν απορριφθεί πολλά αιτήματα προκειμένου να ορκιστεί. Αρχικά το αίτημά του μεταφέρθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο σε αυτό του Δυρραχίου. Αφού τα δύο θεσμικά όργανα κήρυξαν αναρμοδιότητα για την εξέταση του αιτήματος του Φρέντη Μπελέρη, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι αυτή η απόφαση έπρεπε να ληφθεί από το GJKKO. Το τελευταίο, δεν έδωσε στον Μπελέρη την άδεια να ορκιστεί, απόφαση που επικυρώθηκε και σήμερα από το Εφετείο του GJKKO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήνυμα Φρ. Μπελέρη: Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ – Θα τα καταφέρουμε

Με 18 κλούβες της αστυνομίας στην κηδεία της γιαγιάς του ο Φρ. Μπελέρη

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας