3:46 Παρασκευή 24 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Φίλοι του Εθνικού Κήπου : Δεν συμφωνούν με τις εργασίες που ετοιμάζει ο δήμος Αθηναίων

Φίλοι του Εθνικού Κήπου : Δεν συμφωνούν με τις εργασίες που ετοιμάζει ο δήμος Αθηναίων

Αντιδρά η Εταιρεία Φίλων του Εθνικού Κήπου στα έργα που σχεδιάζει να κάνει εκεί ο δήμος Αθηναίων.

Οι εργασίες αυτές, σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση, φαίνεται να μην είναι συμβατές με το πλαίσιο που ορίζει ο χαρακτηρισμός του Εθνικού Κήπου ως ιστορικού τόπου, όπως και να θέτει σε κίνδυνο το οικοσύστημά του.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι οποιαδήποτε εργασία εκεί πρέπει να γίνεται με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, με προτεραιότητα τη διαφύλαξη και αποκατάσταση του βοτανικού πλούτου του Κήπου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εταιρείας Φίλων του Εθνικού Κήπου :

«Η Εταιρεία Φίλων του Εθνικού Κήπου πληροφορήθηκε ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει προκηρύξει μείζονα έργα στον Εθνικό Κήπο, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, εκσκαφή όλων των παραδοσιακών χωμάτινων μονοπατιών του Κήπου και αντικατάστασή τους με τεχνητό δάπεδο, ανακατασκευή των δρομίσκων, αμπολών και λοιπών υποδομών.

Παραμένει άγνωστο εάν οι εν λόγω εργασίες έχουν ενταχτεί στη μελέτη που, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του Δημάρχου Αθηναίων, θα εκπονήσει η Διεύθυνση Κήπων, Κάστρων και Λιμνών της Βαυαρίας και πάντως δρομολογούνται χωρίς να έχει λάβει χώρα οιαδήποτε εργασία σχετική με τη χλωρίδα και την πανίδα.

Με τα δεδομένα αυτά, οι συγκεκριμένες εργασίες φαίνονται να μην είναι συμβατές με το πλαίσιο που ορίζει ο χαρακτηρισμός του Κήπου ως Ιστορικού Τόπου, αλλά και να θέτει σε κίνδυνο το οικοσύστημά του.

Επισημαίνουμε ότι οποιαδήποτε εργασία στον Εθνικό Κήπο πρέπει να εκτελείται εντός του πλαισίου του χαρακτηρισμού του ως Ιστορικού Τόπου καθώς και των διεθνών συμβάσεων, με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και το ευαίσθητο βιολογικό του υλικό, με προτεραιότητα στη διαφύλαξη και αποκατάσταση του βοτανικού του πλούτου.

Αναμένουμε από όλους τους αρμόδιους να επιδείξουν τη μεγαλύτερη υπευθυνότητα και επιφυλασσόμεθα να επανέλθουμε αφού λάβουμε πληρέστερη ενημέρωση».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας