8:57 Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Φώφη Γεννηματά: Οι τελευταίες δύσκολες ώρες της στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Φώφη Γεννηματά: Οι τελευταίες δύσκολες ώρες της στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Φώφη Γεννηματά: Έχασε τη μάχη η Φώφη Γεννηματά 13 χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση του καρκίνου και μετά απο 13 μέρες νοσηλείας στον Ευαγγελισμό. 13 χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση του καρκίνου στο μαστό η Φώφη Γεννηματά έχασε τη μάχη μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας της Και μετά από 13 ημερών νοσηλεία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός αφού η αρχική της νόσος κατέστη μεταστατική και επέστρεψε με μεταστάσεις σε ζωτικά όργανα. Νωρίς σήμερα το πρωί εκδήλωσε ηπατικό κώμα, είχε μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του Ευαγγελισμού και δυστυχώς αποβίωσε στις 12.04 το μεσημέρι σε ηλικία μόλις 56 ετών.

της Αλεξία Σβώλου

Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά είχε πρωτοδιαγνωστεί με όγκο στο δεξί μαστό το 2008, στο πλαίσιο ιατρικού τσεκάπ καθώς είχε επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό -έχοντας χάσει από καρκίνο τη μητέρα της και τον πατέρα της.

Όπως είχε ήδη εξομολογηθεί πολλές φορές σε τηλεοπτικές εκπομπές η ίδια, προσπαθούσε περισσότερα από 10 χρόνια να αποκτήσει παιδί υποβαλλόμενη σε εξωσωματικές. Στις 12 Οκτωβρίου μετά από μία αδιαθεσία εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο «ο Ευαγγελισμός» με ατελή ειλεό, και η αδιαθεσία την ανάγκασε να παραιτηθεί από τις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ. Τότε διαπιστώθηκε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση της καθώς ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί. Η αρχική αισιοδοξία ότι θα μπορούσε να βγει από το νοσοκομείο και να συνεχίσει την αγωγή σπίτι της έσβησε καθώς διαπιστωνόταν η ύπαρξη μεταστάσεων και φάνηκε ξεκάθαρα πως δεν υπήρχε επιστροφή ενώ η επιδείνωση που παρουσίασε τις τελευταίες ώρες κατέστησαν επιβεβλημένη την εισαγωγή της σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Οι καρκίνοι που συνήθως προκαλούν ειλεό είναι του ήπατος και του παγκρέατος.
Ο καρκίνος του μαστού επιστρέφει ως μεταστατική νόσος περίπου στο 30% των περιστατικών δηλαδή σε μία στις τρεις γυναίκες με την πρώιμη νόσο και δεν είναι ιάσιμος – σε αντίθεση με την πρώιμη νόσο -ενώ αναλόγως του πού εντοπίζονται οι μεταστάσεις εξελίσσεται και η πορεία του κάθε ασθενούς.

Ωστόσο παρότι τα ιατρικά ευρήματα των τελευταίων ημερών δεν ήταν αισιόδοξα για την Φώφη Γεννηματά κανείς δεν περίμενε την τόσο ραγδαία επιδείνωση και το τόσο γρήγορο χαμό της.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας