23:40 Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Folli Follie: Ψέματα στο βιογραφικό του από τον Γεώργιο Κουτσολιούτσο

Folli Follie: Ψέματα στο βιογραφικό του από τον Γεώργιο Κουτσολιούτσο

Ψέματα στο βιογραφικό του σημείωμα φαίνεται πως έχει ο ισχυρός άντρας της Folli Follie, Γεώργιος Κουτσολιούτσος

Σύμφωνα με  πληροφορίες του Capital.gr και σε αντίθεση με ό,τι δηλώνει στο βιογραφικό του, δεν προκύπτει να είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων. Τουλάχιστον όχι από το αμερικανικό πανεπιστήμιο που ισχυρίζεται ότι τους απέκτησε.

Ο 50χρονος επιχειρηματίας, μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Folli Follie Group, η οποία τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας αλλά και των εισαγγελικών ερευνών, λόγω της διαπιστωμένης παραποίησης των οικονομικών της στοιχείων, όπως προκύπτει από το προκαταρκτικό πόρισμα της Alvarez & Marsal, αναφέρει στο επίσημο βιογραφικό του ότι “σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο University of Hartford στο Παρίσι και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων και Marketing από το Hartford University of Connecticut στην Αμερική”.

Λόγω της διφορούμενης διατύπωσης, αφού δεν υπάρχει “Hartford University of Connecticut” και στη συγκεκριμένη πολιτεία υπάρχουν τα εξής αναγνωρισμένα ιδρύματα: το University of Hartford και το University of Connecticut, τo Capital.gr επικοινώνησε και με τα δύο πανεπιστήμια. Όμως όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που λάβαμε, ο κ. Γεώργιος Κουτσουλιούτσος δεν φαίνεται να έχει αποκτήσει από κανένα από τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα κάποιο μεταπτυχιακό τίτλο.

Το μόνο “Hartford University” που βρήκαμε (το οποίο δεν θα πρέπει να συγχέεται με το University of Hartford), είναι ένα διαδικτυακό “ίδρυμα” που είχε δηλωμένες διευθύνσεις σε Μινεσότα και Ουάσιγκτον και όχι στο Κονέκτικατ όπου ισχυρίζεται ότι έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές ο κ. Γ. Κουτσολιούτσος. Έδρα του “Hartford University” ήταν το Βανουάτου και επρόκειτο για μία οντότητα (πλέον έχει τεθεί εκτός λειτουργίας) η οποία παρείχε παρανόμως, μη αναγνωρισμένα πτυχία έναντι αμοιβής.

Σε επίσημα έγγραφα που έχουν κατατεθεί (το 2007, το 2010 και άλλες χρονιές) στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), από τα βιογραφικά στοιχεία του κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσου απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε μεταπτυχιακούς τίτλους. Ειδικότερα, στο κομμάτι των σπουδών απλώς αναγράφεται ότι “ο κ. Γεώργιος Κουτσολιούτσος έλαβε  το πτυχίο του (Bachelor of Science – B.Sc) στη διοίκηση επιχειρήσεων και το μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο του Χάρντφορντ, Κονέκτικατ”.  —
Αντιθέτως, στα ετήσια δελτία και οικονομικές καταστάσεις της Folli Follie (από το 2003 έως και το 2017), αλλά και στις επίσημες ιστοσελίδες των ΚΑΕ και της Durfyαναγράφονται αντίστοιχα τα εξής:

“(…) σπούδασε οικονομικά στο University of Hartford, Παρίσι και απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, τον πρώτο στη διοίκηση επιχειρήσεων και τον δεύτερο στο μάρκετινγκ, αμφότερους από το Hartford University, Κονέκτικατ, ΗΠΑ”.

Τι απάντησαν τα αμερικανικά πανεπιστήμια

Η αρχική απάντηση  από το University of Hartford είναι πως: “Αποφοίτησε το 1991 με πτυχίο στο Marketing”.

Σε διευκρινιστική ερώτηση του Capital.gr, προς το University of Hartford, αν ο κ. Γ. Κουτσολιούτσος έχει λάβει κάποιο μεταπτυχιακό τίτλο από το συγκεκριμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα, μας απάντησαν ότι “τον έχουμε καταχωρημένο μόνο για προπτυχιακό τίτλο. Παρότι υπάρχει ενδεχόμενο να παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα, δεν έλαβε κάποιο μεταπτυχιακό τίτλο από εδώ”.

Ως προς το Παρίσι, που αναφέρεται στο βιογραφικό του κ. Γ. Κουτσολιούτσου ως τόπος προπτυχιακών σπουδών, από το University of Hartford σημειώνουν ότι υπάρχουν προγράμματα για σπουδές σε πόλεις του εξωτερικού, όπως π.χ. το Παρίσι, αλλά το πανεπιστήμιο δεν διαθέτει κάποιο παράρτημα ή σχολή  στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ από την πλευρά του στην αρχική ερώτηση (αν δηλαδή ο κ. Γεώργιος Κουτσολιούτσος του Δημητρίου γεννηθείς το 1968 είναι απόφοιτός του) απάντησε ότι:

“Δεν έχουμε καμία καταχώρηση ότι αυτό το πρόσωπο έχει φοιτήσει στο University of Connecticut”.

Πηγή: Capital.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας