22:49 Δευτέρα 29 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Φονικός κυκλώνας σαρώνει τη Μαδαγασκάρη -Τουλάχιστον 92 νεκροί

Φονικός κυκλώνας σαρώνει τη Μαδαγασκάρη -Τουλάχιστον 92 νεκροί

Τουλάχιστον 92 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το φονικό πέρασμα του Μπατσιράι στη Μαδαγασκάρη.

Τον τραγικό απολογισμό ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, καθώς εξακολουθούν να φιλτράρονται οι πληροφορίες που καταφθάνουν από τις πληγείσες περιοχές.

Ο κυκλώνας σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του στη Μαδαγασκάρη, ισοπεδώνοντας σπίτια και γραμμές ηλεκτροδότησης, σφυροκοπώντας την ανατολική ακτή. Η καταιγίδα υποχώρησε αργά την Κυριακή, αφήνοντας 91.000 ανθρώπους με σπίτια που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές.

Σύμφωνα με τις αρχές, 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο στην περιοχή Ικόνγκο, στη νοτιοανατολική Μαδαγασκάρη, ενώ εξακολουθούν να συλλέγονται στοιχεία για την έκταση των καταστροφών στο συγκεκριμένο σημείο. Ένα μέλος του κοινοβουλίου που εκπροσωπεί την περιοχή είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο αριθμός των νεκρών ήταν υψηλός εκεί και ότι τα περισσότερα θύματα πνίγηκαν ή καταπλακώθηκαν όταν κατέρρευσαν τα σπίτια τους.

Η Γαλλία και η Γερμανία απέστειλαν ανθρωπιστική βοήθεια για την ανακούφιση των πληγέντων.

Η Μαδαγασκάρη πλήττεται για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες από έναν κυκλώνα, καθώς ο κυκλώνας Άνα σκότωσε 55 ανθρώπους και εκτόπισε 130.000 σε άλλη περιοχή της χώρας, βορειότερα. Η νησιωτική χώρα, με πληθυσμό σχεδόν 30 εκατομμύρια κατοίκους, ήδη αντιμετώπιζε ελλείψεις σε τρόφιμα στον νότο ως συνέπεια της σοβαρής και παρατεταμένης ξηρασίας.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ανακοίνωσε ότι ο Μπατσιράι επιδείνωσε την κατάσταση καταστρέφοντας τις καλλιέργειες ρυζιού, φρούτων και λαχανικών που ήθελαν μόλις δύο εβδομάδες για τη συγκομιδή τους. Ο κυκλώνας προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες και κατέστησε αδιάβατους 12 δρόμους και 14 γέφυρες, αποκόβοντας ορισμένες από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο και εμποδίζοντας τις προσπάθειες αρωγής στις τοπικές κοινωνίες.

Διαβάστε ακόμη

Επισιτιστική κρίση στη Μαδαγασκάρη: «Υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που ουσιαστικά δεν έχουν άλλη σάρκα. Υπάρχει μόνο ο σκελετός και το δέρμα»

Μαδαγασκάρη: Η χώρα αντιμέτωπη με πρωτόγνωρο λιμό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας