22:46 Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Φοβούνται πυρηνικό ατύχημα; Η Γερμανία παρήγγειλε 189,5 εκ. χάπια ιωδίου !

Φοβούνται πυρηνικό ατύχημα; Η Γερμανία παρήγγειλε 189,5 εκ. χάπια ιωδίου !

Für den nuklearen Notfall Deutschland kauft 189,5 Millionen Jodtabletten

Τετραπλασίασαν τα αποθέματα από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, δηλαδή από την εποχή που φοβόντουσαν πυρηνική επίθεση. 

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αυξάνει σημαντικά την προσφορά δισκίων ιωδίου. Τα χάπια πρέπει να διανέμονται σε περίπτωση πυρηνικής έκτακτης ανάγκης.

Εάν συμβεί πυρηνικό ατύχημα, όπως του Τσέρνομπιλ, της Φουκουσίμα ή τρομοκρατικής επίθεση με “dirty bombs” (RDD) που διαχέουν ραδιενέργεια στο περιβάλλον οι ομοσπονδιακές και κρατικές κυβερνήσεις παρέχουν ιωδιούχα δισκία για τον πληθυσμό.

Ισως στο πλαίσιο της σταδιακής απενεργοποίησης όλων των πυρηνικών σταθμών που βρίσκονται σε Γερμανικό έδαφος, φοβούνται κάποιο ατύχημα.

Jodtabletten

Έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν τη συσσώρευση ραδιενεργού ιωδίου στον θυρεοειδή αδένα , προλαμβάνοντας τον καρκίνο. Τώρα η Γερμανία αύξησε σημαντικά το απόθεμά της: 189,5 εκατομμύρια δισκία ιωδίου παραγγέλθηκαν επιβεβαίωσαν το Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας από Ακτινοβολίες (BfS) κατόπιν αιτήματος του SPIEGEL.

Πρόκειται για μια καθαρή προφύλαξη, χωρίς όμως εμφανή λόγο.

Η καταστροφή του αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα είχε δείξει ότι σημαντικά περισσότερες περιοχές θα μπορούσαν να πληγούν από ραδιενεργό ακτινοβολία από το αναμενόμενο. Στη συνέχεια, η γερμανική επιτροπή για την ακτινολογία συνέστησε να αυξηθούν σημαντικά οι ζώνες έκτακτης ανάγκης για πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής .

Έκτοτε, δισκία ιωδίου για παιδιά και έγκυες γυναίκες πρέπει να φυλάσσονται σε ολόκληρη την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. ( Εδώ μπορείτε να μάθετε ποιος κίνδυνος υπάρχει για τον τόπο κατοικίας σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, η προσφορά εκατομμυρίων επιπλέον δισκίων λέγεται ότι έχει τετραπλασιαστεί, την οποία η BfS δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει.

netakias.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας