14:40 Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Φρίκη σε γηροκομείο στον Κορυδαλλό

Φρίκη σε γηροκομείο στον Κορυδαλλό

Ιστορίες φρίκης στο φως για τις συνθήκες φιλοξενίας ηλικιωμένων στο γηροκομείο-“κολαστήριο” του Κορυδαλλού. Εξαθλιωμένοι, με ψώρα και αφυδάτωση βρέθηκαν από κλιμάκιο της περιφέρειας Αττικής δεκάδες ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν σε ιδιωτικό γηροκομείο στον Κορυδαλλό.

Μάλιστα για να εισέλθουν στο γηροκομείο οι ελεγκτές χρειάστηκε να σπάσουν τα λουκέτα με τα οποία κρατούσαν την είσοδο του κτιρίου σφραγισμένη.

Η έρευνα που οδήγησε στους ελέγχους των τελευταίων ημερών στο γηροκομείο ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο έπειτα από καταγγελία στον συνήγορο του Πολίτη. Τότε υπήρξε καταγγελία ότι ένας συγγενής τροφίμου κατά την τελευταία του επίσκεψη στο γηροκομείο είχε δει τον γονιό του σε άθλια κατάσταση.

Σύμφωνα με αναφορές, για το ιδιωτικό γηροκομείο είχαν υπάρξει καταγγελίες και στο παρελθόν και μάλιστα, είχαν επιβληθεί πρόστιμα ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφέρεια Αττικής αναφέρει πως από το 2020 έχει επιβάλει πρόστιμα που ξεπερνούν τις 300 χιλιάδες ευρώ και έχει εκδώσει αποφάσεις ανάκλησης της άδειας λειτουργίας και σφράγισης της συγκεκριμένης μονάδας στον Κορυδαλλό. Οι παραβάσεις που είχαν διαπιστωθεί αφορούσαν μεταξύ άλλων φιλοξενία υπεράριθμων ηλικιωμένων, επιβαρυντικές συνθήκες διαβίωσης και ελλιπές προσωπικό.

Έπειτα από τις καταγγελίες 3 ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται με ψώρα ενώ στο γηροκομείο παραμένουν 37 ηλικιωμένοι που έχουν τεθεί σε καραντίνα καθώς το Σάββατο εντοπίστηκε ανάμεσά τους κρούσμα κορωνοϊού.

Σοκαρισμένοι οι συγγενείς ηλικιωμένων που φιλοξενούνταν στο συγκεκριμένο γηροκομείο μίλησαν στην εκπομπή “Aλήθειες με τη Ζήνα” και στην Κατερίνα Σουλιώτη.

Γείτονες που μένουν κοντά στο γηροκομείο περιγράφουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβλεπαν να ζουν οι ηλικιωμένοι.

Δείτε όσα είπαν

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας