13:11 Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Γ, Γ. ΟΗΕ, Α. Γκουτέρες :«Τα Ηνωμένα Έθνη δεν στέκονται μόνο πλάι σας. Τα Ηνωμένα Έθνη ανήκουν σε εσάς και είναι εσείς»

Γ, Γ. ΟΗΕ, Α. Γκουτέρες :«Τα Ηνωμένα Έθνη δεν στέκονται μόνο πλάι σας. Τα Ηνωμένα Έθνη ανήκουν σε εσάς και είναι εσείς»

Με αφορμή την 75η επέτειο του ΟΗΕ, ο Γενικός Γραμματέας, Αντόνιο Γκουτέρες στο μήνυμά του τόνισε ότι είναι η ώρα να δώσουμε μεγαλύτερη ώθηση στην ειρήνη για να πετύχουμε μία παγκόσμια εκεχειρία.

Ο Γ. Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών προέτρεψε όλους τους ανθρώπους  να υποστηρίξουν τις «διαρκείς αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» και «ας οικοδομήσουμε πάνω στην πρόοδο που κάναμε για δεκαετίες» και «ας πραγματοποιήσουμε το κοινό όραμά μας για ένα καλύτερο κόσμο για όλους».

Υπενθύμισε την έκκληση για παγκόσμια εκεχειρία που είχε απευθύνει όταν ξέσπασε η πανδημία, σημειώνοντας ότι στον κόσμο μας σήμερα, έχουμε έναν κοινό εχθρό: Τον COVID-19 και πρόσθεσε πως : «Ο χρόνος κυλάει. Πρέπει επίσης να κάνουμε ειρήνη με τον πλανήτη μας. Η κλιματική έκτακτη ανάγκη απειλεί την ίδια τη ζωή. Πρέπει να κινητοποιήσουμε ολόκληρο τον κόσμο για να φτάσουμε σε ουδέτερο ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα, σε μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2050. Ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών και επιχειρήσεων έχουν ήδη δεσμευτεί για την επιτυχία αυτού του στόχου».

Ζήτησε να γίνουν περισσότερα για να τερματιστούν οι κακουχίες από τη φτώχεια, την ανισότητα, την πείνα και το μίσος, να καταπολεμηθούν οι διακρίσεις με βάση τη φυλή, τη θρησκεία, το φύλο ή κάθε άλλη διαφορά.

«Τα Ηνωμένα Έθνη δεν στέκονται μόνο πλάι σας. Τα Ηνωμένα Έθνη ανήκουν σε εσάς και είναι εσείς» σημείωσε καταλήγοντας πως χρειάζεται παγκόσμια αλληλεγγύη και συνεργασία για «να ξεπεράσουμε τις κολοσσιαίες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε».

Διαβάστε επίσης 

Γαλλία: Σκίτσα του Charlie Hebdo φιγουράρουν σε κυβερνητικά κτήρια

Μπορίσοφ: Σε καραντίνα -Ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας