2:32 Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

G8: Αποφάσισαν τη λήξη της κρίσης στη Συρία

G8: Αποφάσισαν τη λήξη της κρίσης στη Συρία

Την διακήρυξη συμφωνίας για τον τερματισμό της κρίσης στην Συρία αποφάσισαν οι ηγέτες των 8 πιο οικονομικά ισχυρών κρατών του κόσμου, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, από την Βόρειο Ιρλανδία.

Παράλληλα με τη λήξη της κρίσης στη Συρία, οι G8 συμφώνησαν στην περαιτέρω ανθρωπιστική βοήθεια των πληγέντων με 1.5 δις ευρώ και στην δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης, για την μετά Άσαντ εποχή.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]«Δεν είναι μυστικό ότι υπήρξαν διαφορετικές απόψεις στο τραπέζι των G8 για την Συρία, αλλά όλοι μοιραζόμαστε ένα κοινό στόχο που. Να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την κρίση και να βοηθήσουμε τους Σύρους να πετύχουν την αλλαγή που επιθυμούν στην χώρα τους.[/quote_text] Η αλλαγή αυτή, θα γίνει με σεβασμό στην υπάρχουσα δημόσια διοίκηση και στις κοινωνικές δομές με σκοπό να αποφευχθούν τα λάθη που έγιναν στο Ιράκ. Αυτοί που παραμένουν πιστοί στον Άσαντ, αλλά αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να φύγει και επιθυμούν την ηρεμία στην χώρα τους, θα πρέπει να συνταχθούν στο πλευρό μας», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Πιστός στη στάση που διατηρεί η Μόσχα από την αρχή του εμφυλίου, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, συμφώνησε ότι διαφωνεί με τους 7 ηγέτες και εξέφρασε την στήριξη του στον Άσαντ. «Πιστεύουμε ότι οποιεσδήποτε αποφάσεις για την παροχή εξοπλισμού στους αντικαθεστωτικούς στην βάση των μη αποδεδειγμένων στοιχείων για την χρήση χημικών από την Δαμασκό, θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει περισσότερο την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας