18:28 Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Γέφυρα Σερβίων: Απίστευτο και όμως ελληνικό! Πάνω από 1 ώρα η εναλλακτική διαδρομή για τους μαθητές

Γέφυρα Σερβίων: Απίστευτο και όμως ελληνικό! Πάνω από 1 ώρα η εναλλακτική διαδρομή για τους μαθητές

Υψηλή Γέφυρα Σερβίων: Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, έκλεισε η υψηλή γέφυρα των Σερβίων. Ο λόγος είναι η διεύρυνση των ρωγμών, την ώρα που επιταχύνονταν οι διαδικασίες, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος στην γέφυρα.

Η Περιφερειακή Αρχή αποφάσισε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των ειδικών, και ενώ αρχικά αποφασίστηκε η κυκλοφορία των οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων, τελικά να απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα, στην οποία εντοπίστηκαν φθορές.

Εν τω μεταξύ σε έκτακτη σύσκεψη προχώρησε σήμερα, Παρασκευή (17/3) η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τους φορείς ώστε να βρεθούν λύσεις για τις μετακινήσεις πολιτών, μαθητών, αλλά και επαγγελματιών, λόγω των έκτακτων εργασιών αποκατάστασης στην Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων.


Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.grστο τραπέζι των συζητήσεων έχουν «πέσει» προτάσεις, ώστε ναλυθεί η διέλευση των αυτοκινήτων από εναλλακτικές διαδρομές, αλλά και η μεταφορά των μαθητών από τις γύρω περιοχές.

Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις φέρεται ότι θα οριστικοποιηθούν σήμερα το απόγευμα, γιατί θα υπάρξουν εκ νέου συναντήσεις και με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Τέλος, σε «Οδύσσεια» φαίνεται πως θα εξελιχθεί η μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους, μετά την παραπάνω ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή που θ’ ακολουθεί το σχολικό λεωφορείο, δηλαδή από το Ρύμνιο, είναι γύρω στα 30 χιλιόμετρα και σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση, το δρομολόγιο θα ξεπερνά τη μία ώρα, με αποτέλεσμα οι μαθητές είτε να χάνουν την πρώτη ώρα των μαθημάτων τους είτε να ξεκινούν από το σπίτι τους αρκετά νωρίτερα, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας.

Να σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη λύση είναι μονόδρομος, διότι οι εναλλακτικές διαδρομές δεν έχουν «χαρακτηριστεί» ασφαλείς.


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας