13:08 Κυριακή 28 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Γερμανία: «Πράσινο φως» για την παράδοση των Leopard στην Ουκρανία

Γερμανία: «Πράσινο φως» για την παράδοση των Leopard στην Ουκρανία

Εγκρίθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση η αποστολή αρμάτων μάχης Leopard 1, από τα αποθέματα της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας, στην Ουκρανία, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο φύλλο της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung που κυκλοφορεί σήμερα.

Η παράδοση των παλαιότερων Leopard στον ουκρανικό στρατό μπορεί να γίνει αμέσως αφού επισκευαστούν, διευκρίνισαν κυβερνητικές πηγές στην εφημερίδα.

Οι Rheinmetall και Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) έχουν σκοπό να κάνουν επισκευές σε αυτά και να τα θέσουν στη διάθεση του ουκρανικού στρατού αν επιθυμεί να τα αγοράσει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ, Γερμανοί αξιωματούχοι συνομιλούν με το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ για την ενδεχόμενη επαναγορά από το εμιράτο 15 αρμάτων εφοδιασμένων με δίδυμα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard, τα οποία αγοράστηκαν για την ασφάλεια των σταδίων όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η εφημερίδα συμπληρώνει πως το Βερολίνο προσπαθεί, επίσης, να αγοράσει πυρομαχικά για αυτά από την Ντόχα.

«Τα Gepard έχουν αποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε περισσότερα από εταίρους μας, αυτό οπωσδήποτε θα βοηθούσε τους Ουκρανούς», εξήγησε ο νέος υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, ο Μπόρις Πιστόριους, στη γερμανική εφημερίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρωσία: Το Κρεμλίνο προειδοποιεί για μια μεγαλύτερη απάντηση καθώς η Δύση στέλνει όπλα στην Ουκρανία

Ρωσία προειδοποιεί το Ισραήλ να μην παραδώσει όπλα στην Ουκρανία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας