20:50 Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Γερμανική TAZ: Τεμενάδες στον Ερντογάν

Γερμανική TAZ: Τεμενάδες στον Ερντογάν

Την ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και τις δέκα χώρες, οι οποίες μέσω των πρεσβειών τους τοποθετήθηκαν για την υπόθεση του φυλακισμένου Οσμάν Καβάλα,σχολιάζει  η γερμανική εφημερίδα taz με  άρθρο με τίτλο «Τεμενάς στον Ερντογάν».

Η taz παρατηρεί σκωπτικά: «Μια εβδομάδα διήρκησε η επίθεση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Μετά οι αποφασισμένοι μαχητές από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Σκανδιναβία υπέστειλαν και πάλι τις σημαίες. Αφού ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι θα απελάσει τους πρεσβευτές των δέκα χωρών που είχαν ζητήσει την απελευθέρωση του ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Οσμάν Κάβαλα, ανέκρουσαν πρύμναν.

Ακόμα κι αν ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στη συνέχεια υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν φυσικά την εκστρατεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο και θα παρακολουθούν τη μοίρα του Οσμάν Κάβαλα, εντούτοις ήταν ένας τεμενάς στον Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, οι ΗΠΑ και στη συνέχεια οι άλλες εννέα χώρες δημοσίευσαν μια δήλωση που είχαν συμφωνήσει προηγουμένως με τον σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του Ερντογάν. Αυτό επεσήμανε, διπλωματικά εξωραϊσμένα, αλλά αρκετά ξεκάθαρα: Συγγνώμη, δεν θα το ξανακάνουμε. Αυτό απέτρεψε την απέλαση των πρέσβεων, αλλά και την απελευθέρωση του Καβάλα. Και κυρίως, οι ενέργειες της Δύσης έδωσαν στον Ερντογάν μια μεγάλη ευκαιρία να παρουσιαστεί για ακόμη μια φορά ως ισχυρός άνδρας που μπορεί να βάλει στη θέση τους όχι μόνο τις ΗΠΑ, αλλά και τη μισή Ευρώπη συν τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία. Μια επιτυχία που ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τον κλονισμένο πρόεδρο».

Πηγή: DW

Διαβάστε ακόμη 

Ερντογάν: Τουρκία: “Persona non grata” θα κηρυχθούν οι πρεσβευτές 10 χωρών που κινητοποιήθηκαν υπέρ του Οσμάν Καβαλά

Πιέσεις στην Τουρκία για την απελευθέρωση του Οσμάν Καβαλά

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας