10:16 Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Για μία ακόμη φορά Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για προκλήσεις

Για μία ακόμη φορά Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για προκλήσεις

«Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας στην ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Λιβύη. Είναι μάταιες οι προσπάθειες της Ελλάδας να ανατρέψει αυτή τη συμφωνία. Εμείς είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσω του διεθνούς δικαίου, της καλής γειτονίας, του διαλόγου και των ειρηνικών μεθόδων», δήλωσε ο Tούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ

Η Τουρκία ζητά «διάλογο, ειρήνη και σχέσεις καλής γειτονίας», επανέλαβε και υποστήριξε ότι «Υπάρχει ρητορική συνεχών προκλήσεων, κρίσης, έλλειψης σεβασμού και απειλών από την ελληνική πλευρά».

Ο Χουλουσί Ακάρ κάλεσε τα τρίτα μέρη να δείχνουν αντικειμενικότητα «σε ζητήματα που σχετίζονται με τους γείτονές μας» και να τα προσεγγίζουν με λογικό τρόπο.

«Τα προβλήματα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα δεν πρέπει να μετατραπούν σε προβλήματα με την ΕΕ, με τις ΗΠΑ», υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, δήλωσε πως είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα από την επαναδιαπραγμάτευση προτάσεων που έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποδειχθεί ανεπιτυχείς. Η μόνη λύση, υποστήριξε, είναι εκείνη των δύο κρατών.

«Σεβόμαστε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των γειτόνων μας, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, όμως δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Όλοι πρέπει να το συνειδητοποιήσουν αυτό», τόνισε ακόμη ο Ακάρ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Διαβάστε επίσης

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας