1:29 Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Γιατί ο Χαρδαλιάς κλείδωσε τον αντιπεριφερειάρχη στην αποθήκη!

Γιατί ο Χαρδαλιάς κλείδωσε τον αντιπεριφερειάρχη στην αποθήκη!

Ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς φαίνεται να έβαλε στο ψυγείο, ή για την ακρίβεια στην αποθήκη, τον μέχρι πρότινος δυνατό άνδρα της Περιφέρειας, Βασίλη Κόκκαλη! Πρόκειται περί αδικίας ή κάτι γνώριζε;

του Πέτρου Κουσουλού

Ο πανίσχυρος αυτοδιοικητικός άνδρας επί ημερών Πατούλη, τόσο στον Δήμο Αμαρουσίου όσο και στην Περιφέρεια Αττικής, είχε περιβληθεί από τον πρώην περιφερειάρχη Αττικής με απεριόριστη εξουσία όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής αλλά και της Πολιτικής Προστασίας. Έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα στον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά μετά από πολλά παρακάλια και εκλέχθηκε δεύτερος στην Ανατολική Αττική. Ο αυτοδιοικητικός άνδρας με το πλούσιο βιογραφικό είναι Σαρακατσάνος, πρώην μέλος της ΟΝΝΕΔ και στέλεχος τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας. Έχει διατελέσει θυροφύλακας και οδηγός απορριμματοφόρου του Δήμου Αμαρουσίου, οπότε διαθέτει επάρκεια και εξειδικευμένες γνώσεις και στους δύο νευραλγικούς ρόλους που του ανέθεσε ο απερχόμενος περιφερειάρχης. Φημολογείται ότι πριν από τις εκλογές κατέθεσε στον κ. Πατούλη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης απορριμμάτων, το οποίο και υλοποίησε! Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν πίνακα που απεικονίζει το πορτρέτο του πρώην «αυτάρεσκου» περιφερειάρχη! Η προοπτική να το κρεμάσει πάνω από το γραφείο του μάλλον ήταν αρκετή, έτσι ώστε η απερχόμενη διοίκηση της περιφέρειας να του αναθέσει τις πιο αυξημένες αρμοδιότητες που έχουν δοθεί ποτέ σε αντιπεριφερειάρχη.

Αποτύπωμα

Το αποτύπωμα που άφησε ήταν σημαντικό στην Πολιτική Προστασία που ξέχασε να «ποτίσει» με αλάτι τη Μεσογείων και την Κατεχάκη, κατά τις χιονοπτώσεις, ενώ στις πυρκαγιές παρέλειψε να εφοδιάσει με νερό τα πυροσβεστικά οχήματα!

Για να μην είμαι όμως άδικος, να του πιστώσω ότι όταν έφτασαν τα βυτιοφόρα στις φωτιές κρατούσε ο ίδιος τη μάνικα, κατάκοπος και γεμάτος μουντζούρα. Επιπλέον δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω ότι αποδείχθηκε και εξαιρετικός ψήστης, καθώς αναλάμβανε προσωπικά το «μαγείραμα» του οβελία στα μεγάλα πασχαλινά τσιμπούσια τόσο στον Δήμο Αμαρουσίου όσο και στο Πάρκο Τρίτση.

Σύμφωνα με διαρροές, έφτασε στ’ αυτιά μου ότι χρησιμοποίησε την ίδια πετυχημένη τακτική προκειμένου να διεκδικήσει αντίστοιχες αρμοδιότητες και στη νέα περιφερειακή διοίκηση.

Συγκεκριμένα, όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής, αυθημερόν ξεκρέμασε το πορτρέτο του Πατούλη και το έστειλε με απορριμματοφόρο όχημα για υγειονομική ταφή στη χωματερή της Φυλής. Χωρίς να χάσει χρόνο, παρήγγειλε από τον ίδιο ζωγράφο νέο πορτρέτο που θα απεικόνιζε τον Νίκο Χαρδαλιά, με σκοπό να αντικαταστήσει το παλαιό. Μοναδικό αντάλλαγμα να διατηρήσει τις ίδιες ιδιότητες, μόνο που ο νέος περιφερειάρχης δεν τσίμπησε και καθώς η Περιφέρεια Αττικής δεν είναι επιφορτισμένη με αρμοδιότητες ψησίματος κρεατικών, τον έθεσε στην πρακτική αρμοδιότητα των αποθηκών και της μεταφοράς ειδών πρώτης ανάγκης σε περίπτωση φυσικών καταστροφών. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον νέο εντεταλμένο «Logistics» και ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα καταλήγουν στους αποδέκτες όλα τα έγγραφα που συγκεντρώνονται από τους εθελοντές αλληλέγγυους πολίτες. Να σημειώσω ότι ο Βασίλης Κόκκαλης φέρεται να είναι και συλλέκτης χαρτονομισμάτων μεγάλης αξίας, τα οποία φυγαδεύει κάτω τα πλακάκια και ενίοτε σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις επενδυτών. Ερωτηματικά διεγείρει για τους οικονομικούς εισαγγελείς ο τρόπος με τον οποίο έχει αποκτήσει τη συλλογή του. Μάλλον όμως ο νέος περιφερειάρχης είναι ενημερωμένος και έχει λάβει τα μέτρα του.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρωτοχρονιάτικο δώρο Πατούλη (ύψους 651.965 ευρώ) στον κολλητό του

Το κορυφαίο στέλεχος που «πουλάει» ρουσφέτια εν αγνοία του Χαρδαλιά

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας