3:35 Παρασκευή 24 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Γλυφάδα: Ποιο ήταν το κίνητρο του Αιγύπτιου - Το προφητικό ιδιόχειρο σημείωμα του Σπύρου Καρνέση

Γλυφάδα: Ποιο ήταν το κίνητρο του Αιγύπτιου - Το προφητικό ιδιόχειρο σημείωμα του Σπύρου Καρνέση

Το τι πραγματικά ώθησε τον Αιγύπτιο δολοφόνο και αυτόχειρα, ο οποίος πριν από μικρό χρονικό διάστημα ήταν ουσιαστικά μέλος, μιας σκληρής οικογένειας όπως φανερώνει το “πρακτικό” του Σπύρου Καρνέση, είναι ακόμη άγνωστο και αυτό ερευνά η αστυνομία.

Είναι αδιανότητο ένας άνθρωπος να εκτελεί με αυτό τον σκληρό τρόπο τρεις ανθρώπους, να προφυλάσσει άλλους και στο τέλος να αυτοκτονεί βάζοντας την καραμπίνα κάτω από το σαγόνι του. Γιατί κλείδωσε την Δέσποινα Καρνέση. Και γιατί αρνείται ακόμη να καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ.; Επομένως τι κρύβεται πραγματικά, γιατί το οικονομικό δεν δείχνει να είναι το πραγματικό κίνητρο

Το ιδιόχειρο σημείωμα του Σπύρου Καρνέση και την συμφωνία που έκανε με τις αδελφές του έφερε στο «φως» η εκπομπή LIVE NEWS και ο Νίκος Ευαγγελάτος στο Mega. Το εν λόγω έγγραφο είχε γραφεί πριν από 30 χρόνια, το 1994, όταν η οικογένεια ήταν ακόμη δεμένη, προτού ξεσπάσει η δικαστική διαμάχη.

Ανάμεσα σε όσα συμφωνήθηκαν εκείνη την ημέρα στο οικογενειακό συμβούλιο ήταν :

«Αναλογισθείτε σε τι μέρος καθόμαστε και κάνουμε αυτό το Συμβούλιο. Αναλογισθείτε τους μισθούς που παίρνουμε, τα μεγέθη διανομής κερδών, τα σπίτια που ζούμε, τα εξοχικά μας, τα κότερα, τον τρόπο ζωής μας και επίσης αναλογισθείτε πώς είμασταν πριν 20 χρόνια».

Πρόκειται πράγματι για μια συγκλονιστική εξομολόγηση ανθρώπων που με σκληρή δουλειά κατάφεραν να γίνουν εφοπλιστές και εκατομμυριούχοι, αλλά παρέμειναν προσγειωμένοι, κάτι που φαίνεται στη συνέχεια του κειμένου όπου ο Σπύρος Καρνέσης γράφει:

«…Και τότις πέστε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Θεό που:

Α. Μας χαρίζει ακόμη το μεγαλύτερο αγαθό, την υγείαν (πρέπει να την κρατήσουμε όσο μπορούμε).

Β. Μας χαρίζει πληθώρα χρημάτων που πράγματι δεν ξέρουμε που να τα ξοδέψουμε.

Γ. Ολοι μας ας αναλογισθούμε ότι το επόμενο στάδιο μετά από εδώ θέλει μεγάλη προσοχή, σύνεση και αυτοκριτική διότι είναι ακριβώς το στάδιο που επειδή τα έχουμε όλα και τόσο πλούσια, ούτε ο θεός, ούτε η συνείδησή μας δεν μα επιτρέπει να έχουμε παράπονο διότι αν μετά από όλα αυτά έχουμε παράπονο, είναι τόσο άδικο που μπορεί να μας οδηγήσει σε ζημία της εταιρίας ή και χειρότερο της υγείας μας».

Καρνέση

Οι σκληροί όροι

Στο ιδιόχειρο έγγραφο υπάρχουν και δύο σημεία που προξενούν το λιγότερο εντύπωση:

Το πρώτο αφορά την πολιτική της πλήρους απαγόρευσης χρήσης οινοπνευματοδών ποτών και στις δύο διαχειρίστριες εταιρείες: «Αντιλαμβάνεστε την απήχηση που θα έχει αν κυκλοφορήσει ότι στην διαχειρίστρια πίνουν οι διευθυντές και οι υπάλληλοι», τονίζεται και συνεχίζει: «Εάν κάποιος επισκέπτης ζητήσει ένα ποτό η απάντηση θα είναι αυτή που στερεότυπα δίνουν οι μεγάλες τράπεζες και oil companies. «Sorry was have anything except alcohol. Αυτή η πολιτική πρέπει να τηρηθεί σωστά ώστις να διορθωθεί το όνομα της European Navication διότι συζητείται ευρέως».

Το δεύτερο σημείο του Οικογενειακού Συμβουλίου αναφέρει: «Κανένα πρόσωπο εκτός εταιρείας δεν θα μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο από το σπίτι του και να ζητάει από υπαλλήλους του γραφείου διάφορα θελήματα…»

Στο έγγραφο καταγράφονται και όλα τα συμφωνημένα ποσοστά στα κέρδη του καθενός από τους μετόχους και αποφασίστηκε: Να διανέμεται από τα καθαρά κέρδη ποσοστό 38% επί του οποίου ο Σπύρος Καρνέσης θα δικαιούται 10/38, ο Προκόπης Καρνέσης 10/38, η Μαρία και η Δέσποινα Καρνέση από 5/38, ο Βλασσάκης 3/38 ενώ 1/38 θα δινόταν στην Αγγελική Καρνέση – Τσιόντση η οποία είχε βοηθήσει για να γίνει η πρώτη εταιρεία. Τέλος 1/38 δικαιούταν η μητέρα, Ελευθερία Καρνέση ενώ 3/38 θα διατίθετο για τα bonus στα στελέχη.

Τέλος είχε συμφωνηθεί ότι σε περίπτωση αποχώρησης ή θανάτου κάποιου από τα μέλη του Οικογενειακού Συμβουλίου η εταιρεία θα συνέχιζε από τους υπόλοιπους χωρίς να μπει τρίτος σε αυτήν λόγω κληρονομικής διαδοχής. Το ποσοστό του αποχωρήσαντος θα αγοράζονταν από τα υπόλοιπα μέρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γλυφάδα: Απίστευτο – Σχεδόν 3 εκατ. ευρώ το χρέος για τον ΕΝΦΙΑ της οικογένειας Καρνέση για τους Πεταλιούς

Επιχείρηση απεγκλωβισμού τουριστών – «Έμεινε» το αυτοκίνητο τους στα χιόνια

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας