14:24 Κυριακή 29 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Γνωστός πολιτικός ο τρίτος μάρτυρας για τις μίζες της Novartis

Γνωστός πολιτικός ο τρίτος μάρτυρας για τις μίζες της Novartis

Πολύ γνωστό πολιτικό πρόσωπο είναι ο τρίτος μάρτυρας ο οποίος έχει συνεισφέρει στοιχεία στις Αμερικανικές Αρχές για τις “μίζες” που έδινε η εταιρεία Novartis σε έλληνες γιατρούς και όχι μόνο για την προώθηση των σκευασμάτων της.

Πρόκειται για στέλεχος κόμματος της αντιπολίτευσης, γνώστη του ευαίσθητου τομέα της υγείας, ο οποίος μάλιστα στο παρελθόν έχει υπηρετήσει σε νευραλγική υπουργική θέση. Η αποκάλυψη στην οποία προχώρησε ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός στο ραδιόφωνο του Alpha989 δίνει τροπή θρίλερ στην υπόθεση και στην έρευνα που διεξάγεται από τις Αμερικανικές Αρχές.

Όπως τόνισε ο γνωστός πολιτικός έχει καταθέσει στοιχεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ εδώ και μήνες και αποτελεί το τρίτο πρόσωπο της υπόθεσης. Τα άλλα δύο είναι τα πρώην στελέχη της Novartis που έζησαν από κοντά και κατέγραψαν τον τρόπο δράσης της Οργάνωσης. Πλέον βρισκόμαστε προ των πυλών ενός δικαστικού και πολιτικού θρίλερ καθώς με τα στοιχεία που συνεισέφερε ο πολιτικός-μάρτυρας “ενοχοποιούνται” ακόμη και στελέχη της δικής του παράταξης!

Ο δημοσιογράφος μάλιστα αποκάλυψε ότι τα νήματα κινεί πολύ γνωστή ελληνική νομική εταιρεία, ενώ εδώ και μερικές ημέρες οι μάρτυρες βρίσκονται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού όπου παρέχουν επιπλέον πληροφορίες στις Αμερικανικές Αρχές.

Ακούστε τι αποκάλυψε ο Πέτρος Κουσουλός 

Παρέμβαση FBI 

Το ereportaz είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στην υπόθεση έχει παρέμβει πλέον και το FBI προκειμένου να διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο διέρρευσε η μυστική έρευνα σε ΜΜΕ. Οι Αμερικανοί δίνουν πολύ μεγάλη βάση σε θέματα εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας με αποτέλεσμα να προκάλεσε έκπληξη η δημιοσιοποίηση της υπόθεσης σε ελληνικά Μέσα.

Πάντως αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος διαβίβασε τα δημοσιεύματα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για την παραγγελία προκαταρκτικής έρευνας.

Μίζες σε γιατρούς, δωράκια σε πολιτικούς, πακτωλός χρημάτων σε δημοσιογράφους 

Στο μικροσκόπιο των Αμερικανικών Αρχών έχει μπει ο τρόπος δράσης της εταιρείας. Γνώστες της υπόθεσης κάνουν λόγο για μεθόδους που παραπέμπουν σε εγκληματική οργάνωση. Εκτός από τα γνωστά “δωράκια”-μίζες σε ιατρούς στο μικροσκόπιο έχουν μπει ευνοϊκές αποφάσεις από έλληνες πολιτικούς αλλά και στενές οικονομικές σχέσεις με εκδότες και δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο payroll. Οι εξελίξεις αναμένονται πλέον ραγδαίες με τα πρόσωπα που έχουν γνώση του φακέλου να μιλούν για τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο ακόμη μεγαλύτερο και από εκείνο της Siemens.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας