1:50 Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Google Doodle: Αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας [βίντεο]

Google Doodle: Αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας [βίντεο]

Σήμερα γιορτάζουμε την  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και το Google Doodle μάς θυμίζει μια  σειρά γυναικών που έμειναν στην ιστορία.

Η πρώτη φορά που εορτάστηκε η Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη, ενώ η 8η Μαρτίου προτάθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών του 1910, ώστε να καθιερωθεί μια «Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας».

Αφού οι γυναίκες κέρδισαν το δικαίωμα ψήφου στη Σοβιετική Ρωσία το 1917, η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως εθνική αργία εκεί. Την εποχή εκείνη, εορταζόταν κατά κύριο λόγο από το σοσιαλιστικό κίνημα και τις κομμουνιστικές χώρες μέχρι την υιοθέτησή της το 1975 από τα Ηνωμένα Έθνη.

Έτσι, το σημερινό Doodle γιορτάζει τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο που ξεπέρασαν τα εμπόδια της εποχής τους για να δημιουργήσουν μια διαρκή κληρονομιά. «Προς τιμήν των αγώνων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος – Καλή Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας!» αναφέρει το βίντεο.

Το βίντεο Doodle αποτίει φόρο τιμής σε αυτές τις ηρωίδες απεικονίζοντας τα χέρια που έχουν ανοίξει τις πόρτες για γενιές γυναικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας: Η παρουσία του θηλυκού γένους και ο ρόλος στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα

Το Twitter δοκιμάζει μια λειτουργία “undo send”, κατά τη διάρκεια της αποστολής ενός tweet

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας