7:14 Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

H εγγονή της Πόλυς Πάνου "άσος του βολάν!"(Video)

H εγγονή της Πόλυς Πάνου "άσος του βολάν!"(Video)

Η μικρή Πολυτίμη ,εγγονή της σπουδαίας ερμηνεύτριας Πόλυς Πάνου, αν και μόλις 4,5 ετών δείχνει μια απίστευτη μαεστρία στην οδήγηση. Σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε στην εκπομπή του STAR “Αλήθειες με τη Ζήνα” είδαμε την μικρούλα Πόλυ Πάνου να οδηγεί μόνη της ,με πολύ μεγάλη άνεση και επιδεξιότητα , ένα αυτοκίνητο cart.

Ένα ταλέντο που φαίνεται ότι κληρονόμησε από τον πατέρα της Βαγγέλη Πάνου ο οποίος είναι επίσης δεξιοτέχνης του βολάν. Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη ,νονάς της μικρής Πόλυς η οποία σχολίασε με τον δικό της τρόπο την αγαπημένη της βαφτιστήρα σε αντιπαράθεση με τις δικές της ικανότητες στο τιμόνι.

Η βάπτιση της Πόλυς Πάνου

Η βάπτιση έγινε τον Οκτώβριο του 2017. Η μικρή πήρε, φυσικά, το όνομα Πολυτίμη, από την γιαγιά της και τόσο οι γονείς, όσο και η νονά της, ήταν ιδιαιτέρως συγκινημένοι!

Μετά την βάπτιση ακολούθησε δεξίωση, όπου η Ζήνα Κουτσελίνη χόρεψε και ένα ζεϊμπέκικο της αείμνηστης Πόλυς Πάνου, με ερμηνεία της νύφης της Γωγώς Βαγενά.

Ο Βαγγέλης Πάνου με τη σύζυγό του Γωγώ Βαγενά

“Υποψιαζόμουν ότι είμαι υοθετημένος”

Ο θετός γιος της αξέχαστης Πόλυς Πάνου, είχε μιλήσει στη Ζήνα Κουτσελίνη για την απίστευτη ιστορία της ζωής του.

Όπως είπε γνώρισε για μητέρα του την Πόλυ Πάνου ενώ στην πραγματικότητα ήταν βιολογικό παιδί της ανιψιάς της.

«Είχα υποψίες ότι είμαι υιοθετημένος ρώτησα τη μάνα μου, μου είπε την αλήθεια και τότε μάζεψα όλη την οικογένεια στο σπίτι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Πάνου για το πως έμαθε για την υιοθεσία του.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η μητέρα του ,δεν του είχε πει για την αρρώστια της.

«Με πήρε τηλέφωνο η θεία μου και μου είπε να πάω στο νοσοκομείο και εκεί έμαθα ότι η μάνα μου έχει καρκίνο».

Πόλυ Πάνου: Επτά χρόνια από το θάνατο της μεγάλης τραγουδίστριας

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1940, όμως μεγάλωσε στην Πάτρα. Το πραγματικό της όνομα είναι Πολυτίμη Μπίθα (κατά άλλους Πολυτίμη Κολιοπάνου) και ήταν μια από τις σημαντικότερες λαϊκές τραγουδίστριες.

Με πρώτο της δάσκαλο ένα «jukebox» όταν βρισκόταν ακόμη σε νεαρή ηλικία κατάφερε να εξελιχθεί με τα χρόνια και να αποτελέσει ένα λαϊκό αστέρι της ελληνικής μουσικής δισκογραφίας, που μέχρι σήμερα ξεχωρίζει για την καθαρά λαϊκή φωνή της και τις ανεξίτηλες επιτυχίες της.

Η Πόλυ Πάνου άφησε το στίγμα της τραγουδώντας πρώτη τα «Παιδιά του Πειραιά», που έγινε αργότερα μεγάλη επιτυχία.

Αρχικά μαζί με τον Πάνο Γαβαλά ίδρυσε τη δισκογραφική εταιρεία «Βεντέττα» και από από το ξεκίνημά της και με το πέρασμα των χρόνων, εξελίχθηκε στην πιο καθαρή ίσως ερμηνεύτρια του κλασικού λαϊκού τραγουδιού. Δεν είναι τυχαίο που έκανε κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, ξανατραγουδώντας κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά ζεϊμπέκικα και χασάπικα αυτού του είδους.

Η ιστορία της ξεκινά όταν ήταν ακόμα μικρή το ‘σκαγε απ’ το Δημοτικό και ανέβαινε στα Ψηλά Αλώνια, σ’ ένα καφενείο που “είχε πρωτοφέρει τότε juke box”. Αυτό ήταν και “ο πρώτος δάσκαλος”. Μαθήτρια του Δημοτικού ακόμα, της άρεσε να τραγουδά το τραγούδι “¨Οταν θα πω το Αχ!” το βαρύ ζεϊμπέκικο του Σταύρου Τζουανάκου, που μόλις είχε πρωτοβγεί.

Αργότερα, κρυφά από τους γονείς της, συμμετέχει σ’ ένα διαγωνισμό ταλέντων της πόλης, τραγουδά το τραγούδι “Μητέρα” του Φώτη Πολυμέρη και παίρνει το πρώτο βραβείο.

Ένα χρόνο μετά, βρίσκεται στην Πάτρα για εμφανίσεις ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης -νέος κι αυτός τότε στο χώρο και προτού κάνει τις μεγάλες κατοπινές του επιτυχίες του. Η τραγουδίστρια του συγκροτήματός του, τους είχε εγκαταλείψει και ο Γρηγόρης βρέθηκε να λέει τον πόνο του σ’ έναν κουρέα, καθώς εκείνος τον περιποιούνταν. Ο κουρέας τότε του μίλησε για το “Αηδόνι”, την Πολυτίμη Κολιοπάνου, της γειτονιάς του. Έτσι ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης έψαξε να τη βρει και την άκουσε να τραγουδά τα “βαριά” του Τζουανάκου αλλά και τα ανατολίτικα και Πολυμέρη και αμέσως τότε της ζήτησε να τον ακολουθήσει. Ταξιδεψαν μαζί στη Πάτρα, στο Αγρίνιο και μετά στην Αθήνα, στα δισκογραφικά στούντιο της Columbia και η Πόλυ Πάνου ήταν πάντα με τη συνοδεία της μητέρας της, παρ’ όλη την οργή του εργολάβου πατέρα της.

Ο τότε παραγωγός της Columbia, Μηλιόπουλος, θα είναι εξαιρετικά εύστοχος στην κρίση του για την Πόλυ Πάνου, όταν την πρωτακούει με πρωτοβουλία του Μπιθικώτση: “Γρηγόρη μου, μού ‘φερες μια Βέμπο του λαϊκού τραγουδιού!”.

Από το ξεκίνημα της αλλά πολύ περισσότερο καθώς περνούν τα χρόνια, η νεαρή Πόλυ Πάνου θα εξελιχθεί στην πιο καθαρή ίσως νεώτερη ερμηνεύτρια του κλασικού λαϊκού τραγουδιού. Δεν είναι τυχαίο που έκανε κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, ξανατραγουδώντας κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά ζεϊμπέκικα και χασάπικα αυτού του είδος.

Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε, το έγραψε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και είχε τίτλο «Πήρα τη στράτα την κακιά».

Η ερμηνεία της στη μεγάλη επιτυχία “Τι σου κανα και πίνεις” άφησε εποχή:

Η σπουδαία ερμηνέυτρια έφυγε από τη ζωή στις 27 Σεπτεμβρίου 2013 στην Αθήνα από καρκίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τελευταίο “αντίο” στην Πόλυ Πάνου, ποιοι βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο

Έλλη Κυριακίδου: Πέθανε η ηθοποιός της σειράς 8 Λέξεις -Υποδυόταν την «τσαούσα» γιαγιά

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας