20:02 Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Handelsblatt: Απαιτούνται ενιαίοι κανόνες για τα ταξίδια στην ΕΕ

Handelsblatt: Απαιτούνται ενιαίοι κανόνες για τα ταξίδια στην ΕΕ

Την σύγχυση που επικρατεί στην ΕΕ λόγω των διαφορετικών κανόνων που ισχύουν για τα ταξίδια ανά κράτος-μέλος, την ώρα μάλιστα που η ανησυχία για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δ λαμβάνει ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις σχολιάζει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt:

“Προκειμένου να διατηρηθεί αυτή η ελευθερία των ταξιδιών, που μόλις ανακτήσαμε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και όσο το δυνατόν περισσότερο, απαιτούνται ενιαίοι κανόνες για τα ταξίδια στην ΕΕ. Αν η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν αποφασίσουν να εισαγάγουν τώρα ενιαίους κανόνες για τα ταξίδια, αναρωτιέται κανείς γιατί δεν τους εισήγαγαν εδώ και τόσο καιρό. Και γιατί παίρνει τόσο χρόνο για να διορθωθεί μια τέτοια αδικία. Αν θέλουμε στο μέλλον να συμβιώσουμε καλύτερα με τον ιό, τότε χρειάζονται ενιαία στάνταρντ για τα ευρωπαϊκά σύνορα. Δεν είναι δυνατόν χώρες-τουριστικοί προορισμοί εντός της ΕΕ να αποκτούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα χάρη σε πιο χαλαρούς όρους εισόδου. Και δεν μπορεί πάλι να χρειάζονται τόσες εβδομάδες για να αντιδράσουν τα κράτη-μέλη απέναντι σε καταχρήσεις. Τα κράτη-μέλη θα πρέπει να μάθουν τώρα το μάθημά τους”.

To EURO και η μετάλλαξη Δ
Στην απειλή της εξάπλωσης της νέας μετάλλαξης Δ, η οποία κρίνεται πιο μεταδοτική από τα προηγούμενη στελέχη του κορωνοϊού και τους κινδύνους που εγκυμονεί ο συνωστισμός στις κερκίδες των γηπέδων του EURO αναφέρεται σχόλιο της Süddeutsche Zeitung:

“Ένα σημαντικό μάθημα από την εμπειρία της πανδημίας εδώ και ενάμιση χρόνο τείνει να ξεχαστεί και πάλι: Τα τρέχοντα στοιχεία αναφορικά με την εξέλιξη της νόσου αφορούν στην πραγματικότητα προηγούμενες εβδομάδες. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου θα μπορούσε σύντομα να επιταχύνει την εξέλιξη του ιού. Οι περισσότεροι άνθρωποι ίσως να μην επηρεαστούν από μια νέα αύξηση του δείκτη επτά ημερών, αλλά για τους μη εμβολιασμένους και τους πιο ευάλωτoυς θα μπορούσε να αποτελεί μοιραία απειλή. Όσο συναρπαστικές κι αν είναι οι καθυστερήσεις στα ποδοσφαιρικά ματς -μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτές εν καιρώ πανδημίας. Οι άνθρωποι γίνονται ξανά επιπόλαιοι. Αυτό φαίνεται κι από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου”.

Διαβάστε ακόμη 

Βόμβα στον Τουρισμό TUI: Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις προς Ελλάδα!

Φόβοι για τεράστιες ουρές αναμονής στα αεροδρόμια λόγω του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας