1:37 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Η απάντηση Ερντογάν στον Μ.Ντράγκι: Μου επιτίθενται για να κρύψουν την ανικανότητά τους

Η απάντηση Ερντογάν στον Μ.Ντράγκι: Μου επιτίθενται για να κρύψουν την ανικανότητά τους

«Η εχθρότητα ενάντια στο Ισλάμ έχει μετατραπεί σε όργανο των πολιτικών της Δύσης για να καλύψουν την αποτυχία και την ανικανότητά τους. Οι πολιτικοί που αποτυγχάνουν στην εξωτερική πολιτική, στριμώχνονται στο εσωτερικό και τον προσωπικό τους ανταγωνισμό, τον βάζουν μπροστά από το καθήκον τους, κρύβουν την ικανότητά τους, επιτιθέμενοι προσωπικά σε εμένα αλλά κι εναντίον των Μουσουλμάνων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του την Κυριακή, απαντώντας στην δήλωση Ντράγκι που τον χαρακτήρισε ως δικτάτορα.

Και συμπλήρωσε λέγοντας πως: “Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως στην Ευρώπη του αύριο, οι Τούρκοι και οι μουσουλμάνοι, θα πάρουν μέρος με πολύ πιο ορατό τρόπο, κάτι που το δικαιούνται. Αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να στριμώξουν τους Ευρωπαίους Τούρκους στα στενά καλούπια του 1960, δεν θέλουν να αποδεχθούν μια αναπτυσσόμενη και ενδυναμούμενη διασπορά.
Το μίσος κατά του Ισλάμ και η ξενοφοβία που στην τελευταία περίοδο έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα, είναι μόνο μια από τις εκφράσεις αυτής της δυσπεψίας. Τα διάφορα μοντέλα του ισλάμ που με διαφορά ονόματα επιβάλλονται στις χώρες της Ευρώπης, είναι μία από τις αντανακλάσεις αυτής της άρρωστης οπτικής γωνίας”.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμντουλάχ Χαμίντ Ντμπέιμα, επισκέπτεται σήμερα στις 4 το απόγευμα το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, συνοδεία 14 υπουργών του και του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Η επίσκεψή του θα διαρκέσει δύο ημέρες και θα υπογραφούν πολλές συμφωνίες συνεργασίας σε όλους τους τομείς, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθεί και το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Διαβάστε επίσης 

Το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ για “πυρηνική τρομοκρατία”

Επίσκεψη του Ν. Δένδια στη Λιβύη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας