6:41 Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Η Delta γίνεται η πρώτη αεροπορική που επαναφέρει τις πτήσεις από ΗΠΑ σε Ελλάδα

Η Delta γίνεται η πρώτη αεροπορική που επαναφέρει τις πτήσεις από ΗΠΑ σε Ελλάδα

Η Delta Air Lines είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα ξεκινήσει και πάλι τις πτήσεις της μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας που είχαν διακοπεί λόγω της πανδημίας. Η πρώτη πτήση θα απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης John F. Kennedy International Airport στις 28 Μαΐου 2021 και θα προσγειωθεί στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το επόμενο πρωί.

Η πτήση συμβολίζει ένα νέο ξεκίνημα για τη Delta στην Ελλάδα και επίσης ένα ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, που αποτελεί ένα ζωτικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας. Αυτό το καλοκαίρι, η αεροπορική εταιρεία θα πετά από τα δύο της μεγαλύτερα αεροδρόμια στις ΗΠΑ, όταν τον Ιούλιο θα προστεθεί και ένα δρομολόγιο από την Ατλάντα σε αυτά της Νέας Υόρκης (JFK).

“Μετά από ένα χρόνο περιορισμών στα διεθνή ταξίδια, οι Αμερικανοί ψάχνουν ενεργά για νέες περιπέτειες το 2021 και ο συνδυασμός των αρχαιολογικών χώρων με τα τουριστικά θέρετρα στα νησιά, κάνουν την Ελλάδα μια δημοφιλή επιλογή”, είπε η Amy Martin, Διευθύντρια του International Network Planning της Delta. “Η Delta έχει μακρά ιστορία με πτήσεις στην Ελλάδα, αφού λανσάραμε το πρώτο μας δρομολόγιο το 1991 και το νέο ξεκίνημα των υπηρεσιών μας είναι μόνο μια θετική εξέλιξη για τον αεροπορικό κλάδο, αλλά στηρίζει και την ευρύτερη οικονομία στις δύο πλευρές του Ατλαντικού”.

Πριν την πανδημία, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μία από τις μεγαλύτερες πηγές τουρισμού στην Ελλάδα, με περισσότερους από 1,1 εκατομμύρια επισκέπτες το 2019, σύμφωνα με στοιχεία από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Έρευνες του αεροδρομίου επίσης δείχνουν ότι οι Αμερικανοί επισκέπτες ξοδεύουν κατά μέσο όρο $1,200 ο καθένας σε μια τυπική, εβδομαδιαία διαμονή.

Ο Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, είπε: “Το νέο ξεκίνημα των απευθείας πτήσεων της Delta είναι η ώθηση που ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται έπειτα από μια θυελλώδη χρονιά. Είναι επίσης απόδειξη αλλά και ψήφος εμπιστοσύνης στην αποτελεσματικότητα του σχεδίου μας για επανεκκίνηση του τουρισμού και στη σημασία που δίνουμε στην ασφάλεια των επισκεπτών. Το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες μας δίνει εμπιστοσύνη στο να ξανανοίξουμε τα σύνορά μας σε μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές μας. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους επισκέπτες ξανά και να επανεκκινήσουμε τον τουρισμό που είναι από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων στην Ελλάδα, αφού αποτελεί πάνω από το 20% του ΑΕΠ μας”.

Πελάτες από 46 αμερικανικές πόλεις θα μπορούν με ευκολία να πετούν για Αθήνα μέσω του αεροσταθμού της Delta στο JFK, και να έρθουν έτσι σε επαφή ξανά με τις οικογένειές τους, τους φίλους τους ή να ζήσουν νέες εμπειρίες. Η Delta θα εξυπηρετεί 170 πτήσεις καθημερινά από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης προς 73 προορισμούς.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt είπε: “Από το ξέσπασμα της πανδημίας πολλοί από εμάς αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, μεταξύ των οποίων και μήνες lockdown ή αδυναμίας να επισκεφτούμε τους αγαπημένους μας. Τώρα που τα σύνορα αρχίζουν να ανοίγουν ξανά, ανυπομονούμε να ταξιδέψουμε πάλι. Η επανεκκίνηση των πτήσεων στην Ελλάδα από τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, όπως η Delta, είναι ένα σημαντικό βήμα που θα διευκολύνει τις οικογένειές μας να ξαναβρεθούν μαζί, τους τουρίστες να εξερευνήσουν αυτή την όμορφη χώρα και τις επιχειρήσεις να ανανεώσουν τους επενδυτικούς τους δεσμούς και στις δύο άκρες του Ατλαντικού. Αυτά τα βήματα βοηθούν την επανόρθωση της οικονομίας που τόσο ο Πρόεδρος Biden όσο και ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης έχουν βάλει σαν προτεραιότητα για τους επόμενους μήνες”.

Διαβάστε επίσης

Η Aegean Airlines γιορτάζει με δωρεάν εισιτήρια

Ο επικεφαλής της ΙΑΤΑ κατηγορεί τις κυβερνήσεις για την παράταση της κρίσης στον ταξιδιωτικό κλάδο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας