6:06 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Η ΔΗΜΑΡ συσκέπτεται...

Η ΔΗΜΑΡ συσκέπτεται...

Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς. Μία ημέρα μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, και χωρίς τη συμμετοχή του κόμματος του κ. Φώτη Κουβέλη, τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ πρόκειται να προβούν σε μια πρώτη αποτίμηση των εξελίξεων και να προτείνουν την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το κόμμα το επόμενο διάστημα.

Την Τετάρτη είμαι προγραμματισμένο να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ για το Σάββατο έχει συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Η πρώτη ανεπίσημη αντίδραση για τη νέα σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος από πλευράς συνεργατών του κ. Κουβέλη ήταν να ευχηθούν την επιτυχημένη πορεία στους υπουργούς. Όμως η δυσαρέσκεια για τη συμμετοχή συγκεκριμένων υπουργών δεν έλειψε. Ειδικότερα η τοποθέτηση του κ. Αθανασίου στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης θεωρήθηκε από πλευράς συνεργατών του κ. Κουβέλη προπομπός προώθησης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που έχει συντάξει η Νέα Δημοκρατία.

Τα ίδια στελέχη αναρωτιούνται τι θα πράξει το ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια, δεδομένου ότι από κοινού τα δύο κόμματα με άλλο νομοσχέδιο είχαν περάσει απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, προκαλώντας ενδοκυβερνητική κρίση.

Παρόλα αυτά στην Αγίου Κωνσταντίνου συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση συνεργασίας. Ο κ. Κουβέλης έχει να αντιμετωπίσει την κριτική πολλών στελεχών για την απόφασή του να αποσύρει το κόμμα από τη συμμετοχή του στην κυβέρνησης, ενώ δεν είναι λίγα και τα στελέχη που τον υποστηρίζουν. Ως εκ τούτου στην παρούσα φάση η Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, η οποία αναμένεται να καθορίσει το μέλλον της.

πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας