19:41 Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ στη συνάντηση του Α/ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου με τον Αμερικανό ομόλογό του

Η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ στη συνάντηση του Α/ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου με τον Αμερικανό ομόλογό του

Θέματα διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στις ελληνικές και τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις, στο επίπεδο της συνεκπαίδευσης και των κοινών ασκήσεων, εντός του πλαισίου της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας τέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε, σήμερα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον ομόλογό του, αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής General Mark A. Milley.

Όπως ανακοινώθηκε, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Συνεδρίου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στην Αθήνα.

Οι δύο αρχηγοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το περιβάλλον Ασφάλειας που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δύο χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται υβριδικές απειλές, τρομοκρατία και εξτρεμιστική βία, ενεργειακή ασφάλεια, κλιματική και οικονομική κρίση καθώς και μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην υψηλή προτεραιότητα που έχει για την Ελλάδα η στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, τόνισε ότι οι δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας καθιστούν την Ελλάδα αξιόπιστο σύμμαχο και εταίρο καθώς και άξονα σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Βόρειο Αφρική και στην Μέση Ανατολή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ν. Παναγιωτόπουλος: Σύμμαχος – κλειδί για το ΝΑΤΟ η Ελλάδα

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας