8:29 Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Οι αιτήσεις φοιτητών για μετεγγραφή ξεπέρασαν τις 5.500

Οι αιτήσεις φοιτητών για μετεγγραφή ξεπέρασαν τις 5.500

5.538 φοιτητές έκαναν αίτηση για μετεγγραφή, ήδη από τις δύο πρώτες ημέρες της διαδικασίας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, περισσότεροι από 5.500 που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έκαναν αίτηση για μεταφορά τους σε άλλο τμήμα ή σχολή από τις δύο πρώτες ημέρες της διαδικασίας, ενώ συνολικά 10.432 φοιτητές έχουν πάρει κωδικό για να κάνουν αίτηση μετεγγραφής. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι 15.000 αιτήσεις είναι το όριο που μπορεί να αντιμετωπίσει το Υπουργείο.

«Κάτι κοντά στο 15 χιλιάδες το καταφέρνουμε, κάτι πάνω από εκεί θέτει θέμα. Εμείς πάμε σε μία έντιμη εφαρμογή, ο χρόνος που θα ολοκληρωθεί, πραγματικά είναι το πιο καίριο ερώτημα, ο χρόνος που θα ολοκληρωθεί θέλουμε να είναι ο συντομότερος δυνατός, αλλά μέχρι τώρα με 1000 μετεγγραφές, 1200, κάνανε μέχρι τον Φεβρουάριο, Ιανουάριο για να τις απαντήσουν, τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Με αυτό το κύμα των 15 χιλιάδων εμείς θέλουμε να τελειώνουμε τώρα, γι΄ αυτό στο Υπουργείο Παιδείας κάνουν (οι φοιτητές) την αίτηση και το Υπουργείο Παιδείας ταξινομεί και διοχετεύει (τις αιτήσεις) στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ για να πάρει γρήγορες απαντήσεις».

Ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε, επίσης, αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίες θα αποτελέσουν αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (αποτελείται από τους πρώην υπουργούς Παιδείας). Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μέσα στον μήνα, ενώ, στόχος των αλλαγών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Λοβέρδου, είναι ένα δημοτικό σχολείο πιο φιλικό προς τον μαθητή.

«Κατά βάση, η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά. Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά»  ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

Ο νόμος για το νέο δημοτικό αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή τον ερχόμενο Ιανουάριο. «Θα εισηγηθούμε στη Βουλή, μετά από διάλογο τριών μηνών, τις αλλαγές για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που διαμορφώνει τους σύγχρονους πολίτες, τους σύγχρονους Έλληνες» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στη νομοθεσία για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις πανελλήνιες εξετάσεις, πέραν της προσθήκης του μαθήματος της πληροφορικής, στο οποίο θα εξετάζονται οι υποψήφιοι των σχολών πληροφορικής.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας