7:54 Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Η Ευρώπη αντιμέτωπη με αύξηση κρουσμάτων Covid-19

Η Ευρώπη αντιμέτωπη με αύξηση κρουσμάτων Covid-19

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού μετά από αρκετούς μήνες. Στη Βρετανία η κυβέρνηση διαμήνυσε πως δεν σκοπεύει να πάρει περιοριστικά μέτρα, παρά το γεγονός πως κατέγραψε τους περισσότερους νεκρούς μετά τον Μάρτιο. Σε κάθε περίπτωση οι θάνατοι απέχουν πολύ σε σχέση με το τι συνέβαινε πριν τον εμβολιασμό.

Στη Ρωσία πάντως, οι αρχές προχωρούν σε μίνι λοκντάουν. Ο πρόεδρος Πούτιν θα κηρύξει εθνική αργία από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι τις 7 Νοεμβρίου ενώ στις περιοχές με πολλά κρούσματα αυτή η περίοδος θα ξεκινήσει στις 23 του μήνα.

«Η πλειοψηφία των ασθενών σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Μας προκαλεί απόγνωση αυτό, γιατί η βαριά νοσηλεία θα μπορούσε εύκολα να αποφευχθεί εάν κάθε άνθρωπος ήταν εμβολιασμένος» λέει ο Γκεόργκι Αρμπολισβίλι, Επικεφαλής ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Μόσχας.

Στην Τεργέστη οι λιμενεργάτες που διαμαρτύρονται για την εφαρμογή του Πράσινου Πιστοποιητικού, του Green Pass, μετακινήθηκαν από το λιμάνι στην κεντρική πλατεία της ιταλικής πόλης, μετά τα επεισόδια της Δευτέρας.

Το συνδικάτο των λιμενεργατών κατάφερε να κλείσει συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας το ερχόμενο Σάββατο για να συζητήσουν και να καταθέσουν το αίτημά τους.

Στην Ιρλανδία πάντως, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης από τις 22 του μήνα, για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2020. Παρόλα αυτά, λόγω της αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία αποφασίστηκε να απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε κλαμπ και εστιατόρια.

Διαβάστε ακόμη 

Κορωνοϊός – Η γεωγραφική κατανομή των 3.739 νέων μολύνσεων: 701 στην Αττική – 574 στη Θεσσαλονίκη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

            

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας