7:20 Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Η Φώφη θέλει να προσελκύσει προοδευτικούς ψηφοφόρους αλλά χάνει το Κέντρο

Η Φώφη θέλει να προσελκύσει προοδευτικούς ψηφοφόρους αλλά χάνει το Κέντρο

Ως μια κίνηση τακτικής η οποία πιθανότατα υποδείχθηκε από περίεργα κέντρα και έχει ως αποτέλεσμα να εισέρχεται σε νέο κύκλο εσψστρέφειας το ΚΙΝΑΛ καθώς ο ένας μετά τον άλλο υποψήφιο αποσύρουν την υποψηφιότητά τους, εκλαμβάνεται η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να ωθήσει, ουσιαστικά, τον Βαγγέλη Βενιζέλο εκτός Κινήματος.

Προσερχόμενη να ψηφίσει η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ουσιαστικά επεσήμανε ότι η πρόταση-σοκ στον Βενιζέλο έγινε προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πολυπόθητη επιστροφή ψηφοφόρων οι οποίοι είχαν αγκαλιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια. Αυτό το οποίος όμως δεν είπε είναι ότι η συγκεκριμένη κίνηση ενδεχομένως απομακρύνει ένα μεγάλο μέρος των αποκαλούμενων κεντρώων ψηφοφόρων απευθείας προς τη Νέα Δημοκρατία.

Ολόκληρη η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

Την περασμένη Κυριακή οι πολίτες με την ψήφο τους υποχρέωσαν τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές. Σήμερα με την επιλογή τους θα βάλουν τέρμα στην καταστροφική πολιτική του και στην Αυτοδιοίκηση, σε Δήμους και Περιφέρειες.

Στις εθνικές εκλογές πρέπει να ηττηθεί οριστικά η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη. Αυτός είναι ο στόχος μας.

Αυτή τη στρατηγική υπηρετώ με την επιλογή του Γιώργου Καμίνη. Σηματοδοτεί τη διεύρυνση του χώρου, ανοίγουμε μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που εγκαταλείπουν τον Σύριζα ώστε να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής.

Για να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις και να αποτελέσουμε ανάχωμα στην απειλή κυριαρχίας της δεξιάς που τροφοδότησε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Λυπάμαι για την απόφαση του Βαγγέλη Βενιζέλου, του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, να εγκαταλείψει την κοινή μας προσπάθεια σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση για το κίνημα και τη χώρα , ενώ θα μπορούσε να προσφέρει από οποιαδήποτε θέση σημαντικά.

Οι απόντες σε αυτή την κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Κυρία Γεννηματά ζητήσατε από τον κ. Βενιζέλο να είναι υποψήφιος;

Απάντηση: Ναι, σε οποιαδήποτε περιφέρεια ήθελε, με σταυρό.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας