21:37 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Η Γαλλία διαψεύδει ότι θα στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία και καταγγέλλει τη Ρωσία για παραπληροφόρηση

Η Γαλλία διαψεύδει ότι θα στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία  και καταγγέλλει τη Ρωσία για παραπληροφόρηση

Στον απόηχο των όσων υποστηρίζει η Ρωσία, η Γαλλία διαψεύδει πως ετοιμάζεται να στείλει στον πόλεμο στην Ουκρανία 2.000 στρατιώτες.

Η χώρα διαψεύδει κατηγορηματικά το γεγονός και απαντά στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, μέσω του οποίου ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν τόνισε πως οι Γάλλοι στρατιώτες θα γίνουν «στόχος προτεραιότητας» για τον ρωσικό στρατό. «Οι πληροφορίες που μεταδίδονται από τον διευθυντή της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας είναι μια συστηματική προσφυγή στη μαζική παραπληροφόρηση που χρησιμοποιείται ευρέως από τη Ρωσία», κατήγγειλε σε ηλεκτρονικό μήνυμά του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Καλούμε στη μεγαλύτερη δυνατή επαγρύπνηση προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε εργαλειοποίηση από τέτοιου είδους ελιγμούς», συμπληρώνει εξίσου. Σημειώνεται πως η Ρωσία έχει ισχυριστεί ξανά στο παρελθόν πως Γάλλοι «μισθοφόροι» βρίσκονταν στην Ουκρανία και ένας σημαντικός αριθμός μεταξύ αυτών σκοτώθηκε, χωρίς ωστόσο να έχει αποδείξεις για τα λεγόμενά του.

Μεντβέντεφ σε Γαλλία: «Στείλτε τους τρελαμένους γιους σας, στη Ρωσία υπάρχει χώρος για θάψιμο»
Νωρίτερα το ενδεχόμενο αποστολής Γάλλων στρατιωτών στον πόλεμο στην Ουκρανία σχολίασε και ο Ρώσος Ντμίτρι Μεντβέντεφ. «Η εξάλειψη του γαλλικού στρατιωτικού προσωπικού που μπορεί να εμφανιστεί στην Ουκρανία θα ήταν μια κρίσιμη αλλά όχι ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά για το Παρίσι μια τέτοια ταπεινωτική ήττα των λεγεώνων του θα ισοδυναμούσε με γκιλοτίνα», δήλωσε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Στην πραγματικότητα, για την επιτυχία του σκοπού μας, θα ήταν ωραίο αν οι ανήσυχοι Γάλλοι έστελναν μερικά συντάγματα στο ‘Banderaland’. Θα ήταν πολύ προβληματικό να κρύψουμε έναν τέτοιο αριθμό στρατιωτών, οπότε η συστηματική εξάλειψή τους δεν θα ήταν το πιο δύσκολο έργο, αλλά σίγουρα το πιο σημαντικό. Όμως, σκεφτείτε μόνο το ευεργετικό αποτέλεσμα!», συμπλήρωσε επίσης.

Όπως σημείωσε ο Μεντβέντεφ, με τόσα πολλά φέρετρα που θα παραδοθούν στη Γαλλία από μια ξένη χώρα, θα ήταν αδύνατο να κρύψουμε τους μαζικούς θανάτους επαγγελματιών στρατιωτών. «Δεν θα υπάρχει καμία πιθανότητα να ξεφύγουμε με διάφορες χωλές δικαιολογίες και εικασίες ότι οι μισθοφόροι επιλέγουν τη μοίρα τους και ότι διακινδυνεύουν τη ζωή τους κατά την κρίση τους», προειδοποίησε.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας επεσήμανε ότι τέτοιο στρατιωτικό προσωπικό θα γίνει πλήρεις μαχητές ως μέρος μιας επεμβατικής ομάδας και έτσι η καταστροφή τους θα είναι «προτεραιότητα και ζήτημα τιμής» για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. «Όσο για τους Γαλάτες πετεινούς στη γαλλική ηγεσία, θα ισοδυναμούσε με λαιμητόμο. Θα τους κομματιάσουν τόσο οι εξαγριωμένοι συγγενείς όσο και τα εξαγριωμένα μέλη της αντιπολίτευσης, τα οποία έχουν διαβεβαιωθεί σε όλη τη διάρκεια ότι η Γαλλία δεν βρίσκεται σε πόλεμο με Ρωσία. Επίσης, θα ήταν ένα καλό μάθημα για άλλους ανόητους στην Ευρώπη», είπε ο Μεντβέντεφ.

Εξέφρασε δε την άποψη ότι οι αθάνατες γραμμές του Ρώσου κλασικού συγγραφέα του 19ου αιώνα Αλεξάντερ Πούσκιν, στο ποίημα «Στους συκοφάντες της Ρωσίας» θα αποδείξουν για άλλη μια φορά τη διαχρονική τους συνάφεια: «Τότε στείλτε τους αριθμούς σας χωρίς αριθμό, τους τρελαμένους σας γιους, τους σκλάβους σας, Στις πεδιάδες της Ρωσίας υπάρχει χώρος για λήθαργο, Και καλά θα γνωρίσουν τους τάφους των αδελφών τους!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ε.Ε: Διαπραγματεύσεις για τις τελωνειακές απαλλαγές στην Ουκρανία- Ανοιχτό το ενδεχόμενο περιορισμού των εισαγωγών σιτηρών

Η Ρωσία κατέλαβε νέα εδαφικά κέρδη στην Ουκρανία, αλλά απομακρύνει εσπευσμένα 9.000 παιδιά από παραμεθόρια περιοχή

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας